kazafaza Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 SPAM jest o tyle lepszy że można pożenić dropowe klamki z tyłrzutką i kasetą MTB co baardzo podnosi zakres biegów. 10-50 na zadzie? Bardzo proszę Inna sprawa że mi osobiście nie leży ruchoma dźwignia hamulca w Szymano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Ja nie moge być tutaj obiektywny bo to mój pierwszy w życiu rower z baranem i klamkomanetkami, na którym robie realne kilometry :). Macałem kilka razy w życiu klamkomanetki Shimano i te machanie klamką hamulca tez mi nieco nie siadło. Jakości pracy SRAMa w tej konfiguracji nie mam nic do zarzucenia. O dwufunkcyjnej dzwigni manetki zapomniałem po kilkunastu km mimo że internety wołaja że jest to nieintuicyjne. Jedna k trzeba mieć na uwadze że trudniej sie przesiada z innego systemu niż na nim zaczyna przygodę z baranem. No i tak jak pisze KAZAFAZA amerykana możesz bez żadnych negatywnych konsekwencji mieszać między jego grupami MTB i ROAD ... Za mało ci 42T które oplata Rival 1 ... Zmieniasz kasete na 50T wrzucasz zmieniarkę np GX i nie musisz dotykać owijki bo ogarniasz to z tej samej manetki ;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Jeszcze raz mój pinnacel arkose. Torebki inne, mniejsze. Przyjąłbym szerszą gumę, choćby z przodu na trudniejsze, piaskowe tereny, ale na tyle szybką żeby nie stracić za wiele na asfalcie. Aktualnie kenda flintridge 700x35c. Co byście polecili? ponoć wlezą do 45c z blotnikami (nie potrzebuję). Muszą być na mleko. Może coś co można spuścić do 1.2bar ale i nabić do 4-5bar na szose z wysokim profilem? istnieje w ogole coś takiego? Edytowane 18 Czerwca 2018 przez MikeDozer 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpromek Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Panaracer Gravelking SK. Mam w rozmiarze 35C i 43C. Aktualnie założone te drugie i zalane mlekiem. W terenie jeżdżę na na 25 psi przód i 30 tył. Na szosie odpowiednio: 38 i 40 psi. Oponki świetne właściwie w każdych warunkach. Jeśli jeździsz więcej po szosie/szutrze to weź 35C. Jest spora różnica w oporach toczenia pomiędzy tymi rozmiarami. Wagowo też są lżejsze o około 130 - 140 g na sztuce. Edytowane 18 Czerwca 2018 przez panpromek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Kurcze, jeśli akurat temat o oponach to jakie polecacie pod mleko, nie za milion monet i max 38c? Typowo w teren, na asfalt mam inny komplet kół. Obręcz wąska 13mm, nie będzie problemem z zrobieniem bezdętek? Edytowane 18 Czerwca 2018 przez hanus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Też polecam Panaracer Gravelking SK. Mam wersję 35c i naprawdę dobrze się tym jeździ (są bardzo szybkie, ale i dobrze się trzymają na szutrze) - tak na mleczku jak i na dętkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Dawes Galaxy na reynoldsach 631. Taki troszkę przerobiony, przemalowany DoRobotyRower ;-)) Jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony zielonką. Projekt 1000 zł. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 @woojj Piękne, podłe, zielone bydle. Napęd, barendy i siodło u mnie na plus. Żeś mnie zaimponował w tej chwili. WINCYJ zdjęć z pola bitwy poproszę. Więcej błota na łańcuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 @woojj: MEGA Galaktyka! Piknie bardzo ...a co do gumek - też mi pasują grawelkyngi, ujeżdżam 43c i sprawiają wrażenie "czepniejszych" niż ściągnięte Knardy 41c. ...a przy okazji przeobraziłem przełajaja i dodałem wincyj czerni - siodło Fabric, sznurek KyMyCy oraz mostek. Tu jeszcze Bontrager w -7 stopniach ale właśnie założyłem zerówkę tomka i zdawa się być idealnie(j). Jak coś jeszcze wpadnie to apdejtnę. A tymczasem bardzo dziękuję za Wasze foty! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_awario Napisano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Wrzucam moje obecne cacko. 'Szara Mara' czyli Focus Mares chyba 2013' - nabyłem używany. Ma matowe wykończenie, oryginalnie wyglądał dość smutnie, więc wstawiłem mu niebieskie wstawki coby go rozweselić Rama i wideł alu Klamki i zadnia zmieniarka Tiagra 4600 Przednia FD-CX70, czyli górny ciąg Korba FSA - wcześniej było 50/34, teraz 46/36 - super zakres IMO Hample BR-R517 - oryginalnie były Tektro Lyra i trzeba było je wymienić to to szajs był Od niedawna sztyca węglowa FSA, wcześniej miałem amortyzowaną RockShox siodło mega wygodne, ale ciężkie Selle Royal Respiro koła na oryginalnych piastach zaplecione nowe na łobręczach DTSwiss R460db i może nie widać, ale są też wesołe niebieskie nyple Pedały XT Opony Schwalbe CX Pro 700x30C Owijka pro sport contact chyba się zwie Foto z dziś: Foto w wersji "majówka 2017 na ciężko" przed zmianami: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Sequoia, jeszcze śmierdzi fabryką . Potrzebuje jeszcze regulacji tego i owego, ale to już jak wrócę ze scotlandii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpromek Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 (edytowane) Fajny ten spec. Jak wrażenia z jazdy na tej kierownicy ze wzniosem ? Edytowane 5 Lipca 2018 przez panpromek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Wrażeń z jazdy nie mam żadnych jeszcze. Rower dziś do mnie dotarł, złożyłem go tylko do kupy by sprawdzić czy wszystko jest OK. Testy się zaczną jak wrócę ze szkockiej wyprawy. Na pewno się podzielę wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpromek Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Napisz koniecznie. Mnie się bardzo podoba ta kierownica. Do tego typu roweru to chyba świetna sprawa. A rower jest przedni Spec to spec, zawsze wygląda świetnie. PS. Jedyne, co nie bardzo pasuje do tej maszyny, to korba. Siakaś taka duża i dwie zębatki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MusicMan Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Kolejny spec 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeHu Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Trochę popadało, nie kurzy sie tak mocno więc testing nowego nabytku w wersji gravel: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Nie za mała ta rama. Jakoś tak nisko do klamek. Ostro wyścigowa pozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwel Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Zwłaszcza siodło jak w fixie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeHu Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 17 minut temu, dankams2 napisał: Nie za mała ta rama. Jakoś tak nisko do klamek. Ostro wyścigowa pozycja Rama 57 na moje 184 CM i 89 przekrok. Nie ma opcji że za mała. Mostek dość długi dałem 110mm i mało podkładek. Pozycja mi odpowiada bo dużo na szosie tez jeżdżę na drugim komplecie kół. Dyskomfortu brak. Teraz, maxwel napisał: Zwłaszcza siodło jak w fixie. Ustawienie siodla do korekty jest na pewno. Testuje rozne opcje. Ogolnie wielkosc ramy, odleglosc siodlo - kierownica, wysokosc siodla obliczone na podstawie kalkulatora Eddy fit z competitve cycling i mi pasuje. Zrobilem juz trase ponad 100 km i zadnego bóu nie zaobserwowalem. Jedynie z siodlem lekki problem, bo troche obciera, a mam je przelozone z poprzedniego roweru i tam problemu nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwel Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Napisz kilka info o rowerze- osprzęt, koła, szerokość opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Dynamicznie to wygląda dlatego pytanie. Siodło warto zacząć ustawiać od wypoziomowania. Przy takim pochyleniu może sprubój coś węższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 W dniu 6.07.2018 o 23:15, MusicMan napisał: Kolejny spec To Crux? Czy cos innego? Mocowanie tylnego zacisku hamulcowego przeniesione na dolne piorko....ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeHu Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 31 minut temu, maxwel napisał: Napisz kilka info o rowerze- osprzęt, koła, szerokość opon. Rama: Kinesis Tripster AT - Arran Blue, roz. 57 Widelec: Kinesis full carbon Stery: Fsa zintegorwane Koła: wersja szosa: Mason x Hunt 4 seasons + Schwalbe Pro One 28c załozone tubeless wersja gravel: Hunt 4 seasons gravel + Panaracer gravelking 35c załozone tubeless (planowana wymiana na coś szerszego w przyszłości, chociaz e i tak mierza na ych obreczach 37-38mm) Kaseta: wersja szosa: 105 5800 11-32 wersja gravel: cs-hg800 ultegra 11-34 Tarcze: wersja szosa: Ultegra SM-RT800 160mm wersja gravel: SLX SM-RT66 160mm Korba: 105 5800 50-34 172.5mm + miernik mocy 4iiii suport: Ultegra Klamkomanetki: RS505 - hydrauliczne Przerzutka tył: 105 5800 GS Przerzutka przód: 105 5800 Łańcuch: KMC X11 Hamulce: Ultegra BR-RS785 Post mount Mostek: Ritchey comp 110mm Kierownica: Ritchey Wcs Evo Max 420 mm Dzwonek: Knog Oi Koszyki na bidon: Lezyne Flow Cage x3 Sztyca: Deda zero 100 Siodło: Selle Italia Max Flite Gel Flow Owijka: Supacaz Super Sticky Kush Mocowanie komputerka: Wahoo Elemnt Bolt Pedały: Look Keo Easy W konfiguracji szosowej razem z wszystkimi koszykami na bidon, mocowaniem wahoo oraz dzwonkiem rower waży około 9.7kg. W wersji gravelowej troszkę ponad 10 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 GrzeHu- ładny ten Kinesis. Jakbyś kół nie potrzebował to przyjmę . A propos- jak się kola Hunta sprawują? Tak, wiem.. kręcą się ,ale jakieś problemy? Sztyca w kosmosie- ładnie tak z wypiętym tyłkiem jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeHu Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 (edytowane) 39 minut temu, dankams2 napisał: Dynamicznie to wygląda dlatego pytanie. Siodło warto zacząć ustawiać od wypoziomowania. Przy takim pochyleniu może sprubój coś węższego. To chyba perspektywa zdjęcia, tam nie było idealnie równo. W rzeczywistości siodełko nie ma az takiego spadku. Teraz, durnykot napisał: GrzeHu- ładny ten Kinesis. Jakbyś kół nie potrzebował to przyjmę Sztyca w kosmosie- ładnie tak z wypiętym tyłkiem jeździć? A mi się wydawało, ze to jeszcze małe wyciągnięcie, bo to sztyca 350 mm i jeszcze sporo zapasu zostało a w poprzedniej ramie miałem 400 mm bo rura podsiodlowa byla jeszcze krótsza. Po prostu długie nogi. Taka uroda, co poradzisz, a dodatkowo nic nie wyszło szeroka Tu wersja szosowa, tylko z niezmienionym jeszcze mostkiem 80 mm który został z poprzedniego roweru: Edytowane 14 Lipca 2018 przez GrzeHu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi