Mmataleo Napisano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 @@Mmataleo przed zakupem Unibike wysyłkowo dopytaj czy sprzedawca podbija przegląd "0" , bez tego gwarancja jest nie ważna a koszt takiego przeglądu wg ich regulaminu może kosztować nawet 10% wartości całego roweru. http://www.unibike.pl/pliki/kartagwar2015.pdf Takiego maila dostałemWitam, moglibyśmy się umówić na cenę 3649 bez akcesoriów z wysyłką i z przeglądem zerowym w cenie jeśli tylko miałby Pan możliwość odbioru z Bydgoszczy. Mogę zmienić cenę tego roweru w naszym sklepie internetowym W takim razie rezerwuję rower do końca tygodnia. W środę auto naszej zaprzyjaźnionej firmy będzie w Bydgoszczy i tam będzie można umówić się na dostawę. My jesteśmy dystrybutorem rowerów Unibike, ale nie jesteśmy tą samą firmą co salon w Bydgoszczy. Dostarczamy rower w taki sposób, ponieważ firma Unibike nie pozwala na wysyłkę rowerów w kartonach, nie będących gotowymi do jazdy, dlatego w miarę możliwości staramy się dostarczyć rowery na własną rękę, przygotowane do jazdy, z dwuletnią gwarancją na osprzęt i pięcioletnią gwarancją na ramę -> tak jak jest w statusie firmy Unibike. @gtb dostałem wiadomość teraz Tak, to właśnie jest jeden z powodów całego tego zamieszania z dostarczeniem roweru. Żeby podbić przegląd zerowy musimy mieć pewność ze rower dotrze do Pana w stanie gotowym do jazdy. Rower muszę odebrać osobiście w umówionym miejscu ponieważ rzekomo unibike nie pozwala na wysyłkę roweru ponieważ musi być złożony i gotowy do jazdy Czytałem sporo tematów na temat wyposażenia roweru Co myślisz o kasku np lazar, uvex w cenie np Ok 100 zł a tym za 300-400 warto zapłacić więcej ? I czy warto kupić osłonę pod łańcuch? Może polecisz jakis sklep gdzie kupię wszystkie akcesoria typu ww, zapięcie, pompka, pompka do amora, o i przedewszsytkim jakis dobry licznik może byś polecił tez w cenie około 100 zł może Oczywiście jeśli będziesz miał czas i ochotę jeśli nie to spoko i tak już mi dużo pomogłeś razem z innymi na forum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 15 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Co myślisz o kasku np lazar, uvex w cenie np Ok 100 zł a tym za 300-400 warto zapłacić więcej ? Droższy kask to zazwyczaj lepsze wykonanie , lepsza wentylacja , mniejsza waga. Od siebie polecam Alpine Mythos. dobry licznik może byś polecił tez w cenie około 100 zł Polecam liczniki Sigma , do 100 dostaniesz przewodowy BC16.12 a jeśli miałby być bezprzewodowy to model niższy BC12.12STS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Dzięki Gtb. A powiedz mi jeszcze czy polecasz przewodowe czy bezprzewodowe. Bo czytałem to bateria szybciej pada i niby przewodowe dokładniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 15 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Osobiście wolę bezprzewodowe ( ma 16.12 i 12.12 oba STS) , baterie wytrzymują bez problemu 2 lata a koszt jednej to 3-5zł , dokładność obu jest taka sama jedynie bezprzewodowy minimalnie wolniej uruchamia się po uśpieniu . Jedyna bolączka może wystąpić przy niektórych mocniejszych lampach (to wiem , ze słyszenia) , że zakłócają niekiedy pracę bezprzewodowych. Jeśli kabelek ci nie przeszkadza to bierz przewodowy - dostaniesz to samo za mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Super dzięki za wyjaśnienie zastanowienie jeszcze na pewno wezmę sigma. Kask nawet przypadł mi do gustu i jest cenowo Ok Osobiście wolę bezprzewodowe ( ma 16.12 i 12.12 oba STS) , baterie wytrzymują bez problemu 2 lata a koszt jednej to 3-5zł , dokładność obu jest taka sama jedynie bezprzewodowy minimalnie wolniej uruchamia się po uśpieniu . Jedyna bolączka może wystąpić przy niektórych mocniejszych lampach (to wiem , ze słyszenia) , że zakłócają niekiedy pracę bezprzewodowych. Jeśli kabelek ci nie przeszkadza to bierz przewodowy - dostaniesz to samo za mniej. Gtb a sigma 12.12 ma funkcje stopera bo czytałem ze różnią się tym ze nie można podłączyć kadencji ale wydaje mi się ze nie maja stopera względem 16.12. A stoper do interwałów mi się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 12.12 nie ma stopera , brak jeszcze (względem 16.12) kadencji , podświetlania i możliwości montażu na dwóch rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 DIeki w takim razie 16.16:) Gtb zamówiłem wczoraj kask Alpina. Na centrumrowerowe zamawiam zaraz licznik koszyk na bidon oświetlenie itp zastanawiam się jeszcze nad smarami do łańcucha i amorka. Jakie najlepsze będą? Brać te co oferują na stronie wszystko zamawiam na centrumrowerowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 BC 16.16 też nie ma stopera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Pomyliłem z 16.12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 zastanawiam się jeszcze nad smarami do łańcucha i amorka. Jakie najlepsze będą? Do łańcucha według mnie najlepszy Rohloff (tylko tego używam). Do amora jeśli myślisz o jakiś Brunoxach itp. to sobie daruj (potrafią więcej zaszkodzić niż pomóc), w codziennej eksploatacji wystarczy wyczyścić ściereczką , a smar będziesz potrzebował przy serwisie (dobry i tani dostaniesz u @@ACTIVIA http://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorow_profesjonalny-smar-do-amortyzatorow-suntour/1045 ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Dzięki jeśli wycierać tylko szmatka a przy serwisie smar to w sumie Ok ale ja będę go po prostu oddawał na początku do serwisu jeszcze nie jestem na tyle zagłębiony w temacie żeby sam serwisować nawiazując do tematu serwisu co ile przejechanych km w różnorodnym terenie preferujesz serwis amorka i ogólny roweru bo dużo opinii a najgorsza chyba w sklepie jednym którym słyszałem ze raz na rok amor:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Podstawowy serwis amorka minimum raz w roku (jeśli mocno tyrany w trudnych warunkach lub przebiegi rzędu 10k nawet częściej), podobnie jak z piastami kół i sterami. Czyszczenie napędu i smarowanie łańcucha w razie potrzeby (zależy od warunków , raz wystarczy na 300-500km innym razem tylko na 50km ). Regulacja przerzutek w miarę potrzeby. Do wszystkie masz wiele pomocnych filmików na youtubie i jesteś w stanie ogarnąć wszystko samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Rower jest już u mnie. Przejechałem się ale nie specjalnie dużo i jest Ok. Zobaczymy jak na dłuższej trasie. Dzięki jeszcze raz wszystkim z osobna za rady jaki rower wybrać i za cierpliwość. Rower na żywo robi wrażenie i jest 10 razy ładniejszy:) jeszcze raz dzięki pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.