Ychu Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Cześć Aktualnie posiadam stery VP-A71 które ogólnie dawały radę , ale udało mi się je pomieszać z diatechem Nie chce mi się kolejny raz tego rozkładać , czyścić i składać. Zastanawiam się więc czy da radę upchnąć tam coś ciekawego i nie za drogiego na maszynie , by na dobre zapomnieć o sterach. Główka jest w środku ze zwykłym rantem pod miski. Głębokość osadzenia 8 mm. Stery to raczej nie jest moja mocna strona , stąd proszę o pomoc Myślę , że przeżyję cenę w okolicy 70 zł
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Kulki (wianki) wcale nie są takie złe. Mam je w jednym rowerze od 8 lat, serwisuję raz w roku i zmieniłem jeden wianek tylko dlatego że pogiąłem podczas czyszczenia. A co do maszynowych to w tej cenie szału nie będzie - VP, Neco, Accent. W sklepie polecali mi kiedyś te ostatnie jako całkiem solidne ale szukając Cane Creek kupiłem stery Uberbike, z tym że niedostępne w Polsce.
Gość Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Czyli pół zintegrowane? Ja mam Accent Airplane i polecam
gtb Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Najlepsze z tych tańszych to Octane One , te będą pasowały i są w dobrej cenie http://allegro.pl/stery-octane-one-o1-warp-1-34-34mm-134g-xc-mtb-i6677627701.html Czyli pół zintegrowane? VP-A71 to klasyczne a-head z miskami na zewnątrz.
Gość Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 VP-A71 to klasyczne a-head z miskami na zewnątrz. Masz rację, nie sprawdziłem
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 @@gtb, w tej cenie to faktycznie dobry wybór, bo to model za ponad stówkę. Tyle że wychodziły w różnych kolorach więc trzeba przeboleć srebrny.
Ychu Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Napisano 21 Stycznia 2017 Kulki (wianki) wcale nie są takie złe. Mam je w jednym rowerze od 8 lat, serwisuję raz w roku i zmieniłem jeden wianek tylko dlatego że pogiąłem podczas czyszczenia. Miałem wcześniej wianki i nie było z nimi problemu. Te VP też , chodziły płynnie i bez luzu ale po prostu u mnie panuje chaos artystyczny "na warsztacie" ( w pokoju ) i zanim poskładam te stery to znów je ubrudzę albo coś , do tego dolne łożysko zbiera sporo syfu pomimo uszczelnienia. Przy maszynie wszystko jest prostsze i do tego zmierzam - złożyć i zapomnieć. Tyle że wychodziły w różnych kolorach więc trzeba przeboleć srebrny. Szczerze to to jest do przeżycia. Korona amorka będzie pasować kolorem , choć można zawsze poszukać po sklepach czarnych. Będzie ciut drożej , ale jeszcze zobaczę jak to wyjdzie. Pomyślę o tych warpach po wypłacie Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.