Wilku89 Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Zaczlem od nowa regulacje tylnej przerzutki - deore lx. Wkrecilem barylke na max przy puszczonej lince i rowniez na najszybsze przelozenie wzialem wedlug instrukcji, wykrecilem 2 obroty, to samo prtzy manetce i naciagnalem linke na max i teraz jest problem. Gdy chce wrzucic jakies przelozenie z tylu to manetka nie daje zadnego oporu, jakby w ogole linka nie byla przymocowana, help !!! moze źle linke przypialem,. czy cos? Prosze o szybka odpowiedz. Aha i ogranicznikow H i L nie ruszalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 moze zle przykreciles ja a nie wyskoczyl ci dzis przypadkiem pancerz z przelotki?masz jakies fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2006 o juz jest dobrze, kurcze ale najwieksze przelozenie, czyli 3:9 sie pierniczy, ale to wina linki, jest nowa, musi sie dotrzec i rozciagnac i bedzie git, prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2006 No raczej jak się linka rozciągnie czy jak to ty napisałeś "dotrze" to będzie jeszcze gorzej :025: . Musisz pokombinować, może wystarczy zwiększyć wychylenie przerzutki, jak ci nie wchodzi albo zmniejszyć jeżeli ci spada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 wilku jedź do serwisu bo pamietając twoją regulacje V-ki to zaraz kupe roboty tu bedziemy mieli pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 A tam do serwisu odrazu, niech sie chlopak uczy na bledach, zaoszczedzi troche kasy i doswiadczenia mu przybedzie. Chodzac do serwisu nie nauczy sie nigdy. Lektura, powinno sie przydac http://www.cyf-kr.edu.pl/rowery/przerzut.html http://www.bike.pl/wiadomosc/47/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flisak Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 [...] Lektura, powinno sie przydac http://www.cyf-kr.edu.pl/rowery/przerzut.html [...] Ostatnio sie zabralem i probowalem pierwszy raz samemu porzadnie wyregulowac przerzutke przy okazji zmiany manetki. Meczylem sie i meczylem az w koncu znalazlem ten poradniczek z linka wyzej, zrobilem wszystko wg. instrukcji. Zajelo mi to 5 czy 10 minut i wszystko smiga az milo! Polecam ta strone zbooya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Moze masz pancerze zapchane ?? ja tak kiedys miałem ze były zapchane. wymieniłem na nowe i wszystko działa jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 A tam do serwisu odrazu, niech sie chlopak uczy na bledach, zaoszczedzi troche kasy i doswiadczenia mu przybedzie.Chodzac do serwisu nie nauczy sie nigdy. chyba nie widziales tematu Wilka o regulacji hamulcow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2006 wkrecici srube H zeby mi nie trzeszczalo na 3:9 ? dobra dajce se siana o hamulcach, boze co za ludzie, ja sie pytam o przerzutke, a ci o hamulcach POMOCY :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Myszek - Wilku jest Twój , pomóz mu wyregulowac Flisak - kilka dni temu zmieniałem pancerze i tez korzystałem z tej strony romek91 ten rower kilka dni temu przyjechal z serwisu gdzie Wilkowi przekładali rame więc nie ma mowy o wadach pancerzy a teraz WILKU najpierw czytaj http://www.cyf-kr.edu.pl/rowery/przerzut.html http://www.bike.pl/wiadomosc/47/ potem nie ruszaj tej srubki i co ci trzeszczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2006 3:9 jurasku, regulacja barylka przy przerzutce i manetc enic nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Wilku kurde, nie piernicz się z pytaniami przed przekręceniem każdej śrubki, olej poradniki, weź w łapy śrubokręt i zacznij się bawić każdym ruchomym elementem, wyczajając do czego służy. Bo to jest beznadziejne jak się będziesz pytał "a co jak przekręcę to? A co jak tamto?" Weź i przekręć, nic nie zepsujesz. To chyba najlepszy sposób żeby się nauczyć. Przynajmniej ja tak się uczyłem W końcu ci się chociażby fartem uda. A jak już nie będziesz miał cierpliwości to cóż, do serwisu, ale bądź twardy I się kurde nie bój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 3:9 jurasku, regulacja barylka przy przerzutce i manetc enic nie daje ale o co ci chodzi nie obraź sie na mnie ale ja sie boje że jak ruszysz ogranicznik ruchu łańcucha w kierunku 3x9 to zupełnie rozregulujesz cały interes rower przyszedł pare dni z serwisu, zapłaciłeś jakąś kase za przełożenie i regulacje, więc oddaj rower do serwisu do poprawki regulacji i sie nie przyznawaj że grzebałes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2006 juz nic nie wazne pobawilem sie sruba H i jest dobrze, a za tydzien na weeks przeczytam to http://www.hudy.ovh.org/index.php?menu=tekst&id=9 i bede mial przerzutke marzenie to tyle w tym temacie, dzieki za rady pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.