Gość Patryk Napisano 19 Stycznia 2017 Napisano 19 Stycznia 2017 Witam, chcę odkręcić damper z ramy. Odkręciłem 3 śrubki, ale została ostatnia, kiedy ją wykręcam tuleja obraca się razem z nią i uniemożliwia mi to wykręcenie jej. Macie jakiś sposób żeby wyjąć ją? Nie mam miejsca w ramie, żeby chwycić kombinerkami.
Marcin9 Napisano 22 Stycznia 2017 Napisano 22 Stycznia 2017 Co to za rower/damper? Może jakieś zdjęcia?
Classified Napisano 22 Stycznia 2017 Napisano 22 Stycznia 2017 Trzeba kontrowac imbusem z drugiej strony. Mocowanie dampera do ramy opiera się na tulei ze śrubą. Zarówno tuleja jak i śruba mają gniazdo sześciokątne (imbus) a niekiedy torx. Aby odkręcić to mocowanie trzeba z jednej strony przytrzymywać tuleję jednym kluczem a z drugiej strony wykręcać śrubę drugim kluczem.
Pytanie
Gość Patryk
Witam, chcę odkręcić damper z ramy. Odkręciłem 3 śrubki, ale została ostatnia, kiedy ją wykręcam tuleja obraca się razem z nią i uniemożliwia mi to wykręcenie jej. Macie jakiś sposób żeby wyjąć ją? Nie mam miejsca w ramie, żeby chwycić kombinerkami.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.