radetzky Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witam Przez lata jazdy w zimniejszej pogodzie doszedłem już do idealnego zestawu ubrań jednak przy szybszej jeździe na szosie dalej słabym punktem są okolice pampersa . Wiatrówka tam nie sięga, dodatkowe bokserki powodują grzanie. Nie chcę kupować specjalnie spodni z membraną w tym miejscu. Macie może jakieś patenty jak je dodatkowo zabezpieczać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Bokserki z membraną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witam Przez lata jazdy w zimniejszej pogodzie doszedłem już do idealnego zestawu ubrań jednak przy szybszej jeździe na szosie dalej słabym punktem są okolice pampersa . Wiatrówka tam nie sięga, dodatkowe bokserki powodują grzanie. Nie chcę kupować specjalnie spodni z membraną w tym miejscu. Macie może jakieś patenty jak je dodatkowo zabezpieczać? Jeżeli używasz spodni na spodenki z pampersem to pozostaje jedynie wymienić spodnie na takie z membraną od przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb3 Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Jest też wersja totalnie nie szosowa (mniej aerodynamiczna), którą sam stosuję jak wyskakuję na MTB lub przełajówkę (szosy nie posiadam). Możesz zawsze założyć rowerowe szorty (o ile masz) na swoją lycre co na bank podniesie ochronę przed wiatrem. Od siebie dodam, że śmigam w mrozie w długich spodniach z cordury (bez membrany) i nie mam pod nimi nic oprócz super cienkich ocieplaczy na kolana i zwykłych majtek. Prędkości oczywiście nie są szosowe, ale jest mi bardzo ciepło po rozgrzaniu. A czy nie ma w sprzedaży nakładek (spodenek z gumką), które są z materiału jak pospolite wiatrówki (bez membrany) ? Takie coś byłoby idealne aby zabezpieczyć ptaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radetzky Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Bokserki z membraną. Dzięki, nie wpadłem na nie nigdzie wcześniej a wujek google coś tam pokazuje. Tylko ceny bliskie spodnią z membraną.. Możesz zawsze założyć rowerowe szorty (o ile masz) na swoją lycre co na bank podniesie ochronę przed wiatrem. Byłby zabawny widok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.