bumbox Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witam, Co lepiej na przód kupić? Takiego STX-a: http://allegro.pl/item126874872_kultowa_sh..._rewelacja.html czy Alivio 2005 FD-MC21 http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...products_id=268 Pozdrawiam bumbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 nie ma sie nad czym zastanawiac - jesli stx jest nowy to tylko on. starsze modele shimano (a ten jest naprawde wiekowy sa duzo lepszej jakosci niz nowe. a to jest dodatkowo przerzutka typu standard - wiec jest wlasciwie dlugowieczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumbox Napisano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2006 myślałem że może w alivio coś ulepszyli od tego czasu mimo że to niska grupa i jak sprawdzić czy średnica 28,6 będzie ok? i nie wiem czy przerzutka downswing nie będzie kolidowała z mocowaniem na bidon na tej rurze (nie mam tam koszyka ale są takie zaczepy pozdrawiam bumbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 i jak sprawdzić czy średnica 28,6 będzie ok? Suwmiarką. i nie wiem czy przerzutka downswing nie będzie kolidowała z mocowaniem na bidon na tej rurze (nie mam tam koszyka ale są takie zaczepy Nie powinna kolidować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalor Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kupiłem tego STXa jakieś pół roku temu u tego samego kolesia z allegro. Miałem starą AcereX. STX jest cały aluminiowy, chyba ze 2 razy lżejszy od Acery i świetnie jak na razie sie sprawuje. Żadnych luzów, sztywny, łatwo sie reguluje (w porównaniu do Acery której sie nie dało ustawić). Ma dośc twardą sprężyne więc się ciężej wrzuca na większą zębatke ale to nawet lepiej. Pozatym za 30 zł na pewno nic lepszego nie dostaniesz. Mój kumpel ma takie alivio i jest o wiele brzydsze niż STX. Bierz go i sie nie zastanawiaj, chyba że masz szerszą rurę, bo on jest tylko na 28,6 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 stx nie jest caly aluminiowy - wozek przerzutki jest stalowy - jakby nie wygladal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalor Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 stx nie jest caly aluminiowy - wozek przerzutki jest stalowy - jakby nie wygladal To oczywiste że wózek jest stalowy. Ale poza nim, śrubkami, sworzniami, smarem, niewielką ilością farby i kawałkiem plastiku przy śrubkach to jest cały z aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 to nie jest stx tylko stx-rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumbox Napisano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2006 czym się różnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalor Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 STX-RC to wyższy model niż STX ale nie wiem w czym tkwi różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 W liczbie przełożeń: seria RC była pod 8, podczas gdy zwykłe STX - pod 7 biegów. Pozdrówko historyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuraS-7 Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 W liczbie przełożeń: seria RC była pod 8, podczas gdy zwykłe STX - pod 7 biegów. Pozdrówko historyczne Gratuluje pamieci !!, sam miałem takie przezutki i stx-a i stx-a rc ( znaczy mam je jeszcze w szafce , i jedna przy straym rowerze ) . Zanim siengalem pamiecia czym sie one dokladnie roznily juz przeczytalem Twoja odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam W liczbie przełożeń: seria RC była pod 8 Czyli będzie cykać z korbą Alivio ?? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.