Kabuz Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Chciałbym poznać Waszą opinię na temat hamulców Hayes Radar. Testy jakie znalazłem w necie nie wypadają najgorzej, a mimo to jakoś nie widzę tego modelu w sklepach i u wielu rowerzystów. Są to moje pierwsze hamulce hydrauliczne i nie mam żadnego punktu odniesienia. Jestem ciekawy opinii użytkowników, a nie tylko "testerów" z internetu. Mam jeszcze pytanie: czy okładziny do tych hamulców są takie same jak do Hayes Dyno? Pozdrawiam. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Kabuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Klocki Radarów są takie jak w Dyno. Opinia na temat tych hamulców była przy okazji testru jakiegoś roweru na team29er.pl i nie uzyskały zachwytu od testującego co do mocy. Nie znajdziesz tych hamulców na rynku ani zbyt wielu opinii użytkowników gdyż Hayes od wielu lat jest w odwrocie jeśli chodzi o udział w rynku detalicznym oraz obecności w rowerach gotowych. Dyno mają - Radary chyba też - dożywotnią gwarancję na szczelność układu. Cena detal w Polsce to 359 zł, w brytyjskim crc około 250 zł. Gdybym miał kupować w detalu to wybrałbym oklepane ale bardzo cenione przez wielu Shimano slx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabuz Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Pytam bo "dostałem" te hamulce z rowerem i za bardzo nie wiem, czy szykować pieniążki do zmiany, czy inwestować w zestaw serwisowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Możesz spróbować sprzedać je jako nowe. Zestaw serwisowy nie bedzie raczej potrzebny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 ja bym jeździł.... hayesy nie są podatne na wycieki- czego o shimano nie można powiedzieć (niezależnie od grupy). Chcesz mieć niezawodny hamulec- zostań przy radarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabuz Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Dzięki za opinie. Mam jeszcze pytanie. Czy warto kupić klocki z tej aukcji, czy lepiej nie ryzykować? http://allegro.pl/klocki-ebc-hayes-stroker-ryde-dyno-radar-org-r-i6118470200.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 ja bym jeździł.... hayesy nie są podatne na wycieki- czego o shimano nie można powiedzieć (niezależnie od grupy). Chcesz mieć niezawodny hamulec- zostań przy radarze. Zależy od egzemplarza. Mój komplet Hayes Prime Comp. Wyciek z jednego zacisku w dniu zakupu, z drugiego kolejnego dnia. Minął rok - wyciek z membrany w jednej z klamek. Właśnie czekam na powrót od dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 ja bym jeździł.... hayesy nie są podatne na wycieki- czego o shimano nie można powiedzieć (niezależnie od grupy). Chcesz mieć niezawodny hamulec- zostań przy radarze. Tiia,a ja miałem różne Shimano i żadne nie ciekły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 hayes daje na to gwarancję ;-))) -na wycieki właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djkubixpl Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Ja tam polecam ale coś teraz zrobiłem nie tak i chyba coś się z tłoczkiem stało Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka A i ta gwarancja to tylko jak się osobno te heble kupi a nie gotowe w rowerze jakimś chyab Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi