Gaussako Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Witam serdecznie użytkowników, w efekcie nudy oraz zimowej aury postanowiłem pogrzebać trochę przy rowerze. Przyglądając się widelcowi ku memu zdziwieniu znalazłem zadrapanie na widelcu karbonowym. Nie przypominam sobie żebym gdzieś uderzył czy zahaczył rowerem. Nie ma w tym miejscy pęknięcia, są tylko dwa zadrapania gdzieś o grubości 1-2 mm. Czy bezpiecznie jest jeździć z takim "defektem',czy jest to tylko kosmetyczny uraz? Myślę ze w dużej mierze ważna jest tutaj grubość widelca, lecz takowej informacji znaleźć nie mogę. Rower to Cube Sl Road Race proszę o wypowiedz kogoś kto zmierzył się z takim problemem, http://zmniejszacz.pl/galeria/587ba25632ba0/bez-nazwy
Gaussako Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Napisano 15 Stycznia 2017 Rozumiem. Dzięki za odpowiedz. A nie ma znaczenie to ze jest to zadrapanie na tej stronie gdzie przymocowany jest hamulec tarczowy?
teraw Napisano 22 Stycznia 2017 Napisano 22 Stycznia 2017 Raczej nie, nie wygląda na uszkodzony karbon, tylko lakier i naklejka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.