profanator Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Witam serdecznie. Jestem posiadaczem hamulców Avid Code 5. Zakupiłem je niedawno na aukcji i dopiero dzisiaj zrobiłem trochę kilometrów i zauważyłem że są takie jakby gumowate. Nie można wyczuć momentu blokowania koła. Wcześniej miałem tzn jeszcze mam Formula RX i nie narzekałem na nie wcale. Wracając do sedna sprawy. Czy owe hamulce można samemu wyczyścić , zalać i odpowietrzyć. Można je chyba samemu rozkręcić tzn zaciski ale trzeba kupić uszczelki nowe przy takiej ingerencji. Pozdrower Cytuj
lucass3 Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 http://bike4-life.blogspot.com/2014/04/serwis-hamulca-hydraulicznego-avid-code.html Cytuj
profanator Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Napisano 15 Stycznia 2017 Czytałem ten poradnik i podjąłem decyzję iż sam rozkręcę i wyczyszczę zaciski. Reszta pójdzie do warsztatu na zalanie i odpowietrzanie. Dzięki za info Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi