Gregorio99 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Siemka poszukuję w miarę mocnego oświetlenia przedniego do 100 zł mogą być z ogniwami i na diodach led. Pozdrawiam i czekam na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 @@Gregorio99, w tej cenie najlepszy wybór to Convoy S2+ od Chińczyka, w 100 zł zmieścisz się z latarką, uchwytem, dwoma ogniwami i ładowarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 A co dla kogoś kto nie chce wozić latarki na kierownicy, tylko coś niedużego, działającego kilka godzin i sprawdzającego się w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Obawiam się że coś takiego nie istnieje. Można mieć na kierownicy lampkę pokroju SolarStorma X2 Ale to że na kierownicy jest mniej wiąże się z koniecznością użycia kabli i wożenia akumulatora gdzieś na ramie albo w koszyku na bidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Odpada - nie chcę wozić akumulatorów i nie muszę mieć super oświetlenia, a bardziej zależy mi na bezproblemowej kilkugodzinnej pracy. To co mam teraz, czyli mała gumowana lampka z Deca ładowana przez USB nie sprawdza się, bo po max. godzinie świecenia z pełną mocą pali się czerwona kontrolka, więc jak dla mnie jest to za mało. Chyba trzeba poszukać czegoś na baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Wiesz, wszystko zależy jaka jest ta jazda w lesie, z jaką prędkością itp. Ale z doświadczenia wiem że jak jest tam ciemno "jak wiadomo gdzie i u kogo" to mała lampka się zwyczajnie nie sprawdzi, za to latarka na jedno ogniwo 18650 to chyba najbardziej kompaktowe co można zabrać. No chyba że jakieś maleństwo akumulatorowe na kierownicę a do tego czołówka na głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nocą ( nie dlatego, że lubię, tylko ze względu na upały w ciągu dnia ) jeżdżę nieco wolniej - powiedzmy ze średnią rzędu 24 - 25 km/h. Właśnie - chyba pomyślę o czołówce. Jakieś konkretne propozycje tych akumulatorowych maleństw i czołówek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Odbiegamy od zasadniczego tematu. Ale ta pierwsza to coś tego typu (u Chińczyka 2-3 dolary), działa kilka godzin, ładowana z USB, spełnia funkcję obowiązkowego oświetlenia roweru aczkolwiek świeci słabo. Niemniej jednak jest sporo nieco większych i mocniejszych lampek (np Knog) - ja nie zgłębiałem tematu. A co do czołówki to też ciężko mi doradzić, używam Tikki Petzla bo długo działa na bateriach ale podejrzewam że światłem nie powala. U mnie pełni funkcje głównie "oświetlenia namiotowo-turystycznego" więc nie kupowałem jej typowo pod kątem jazdy na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Czołówki używam Petzla Myo XP, i po lesie ze średnią 18-22 km/h jest oki ( tzn jako światło dodatkowe do Convoya S2+ ) Kupiłem ją lata temu i sądzę, że jest teraz sporo lepszych/ tańszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 używam Petzla Myo XP, i po lesie ze średnią 18-22 km/h jest oki ( tzn jako światło dodatkowe do Convoya S2+ I to raczej kończy temat petzla,drogo poza zasięgiem autora),niezbyt mocno,i nadaje się właśnie jako doświetlenie czegoś mocniejszego. Właśnie - chyba pomyślę o czołówce. Jakieś konkretne propozycje tych akumulatorowych maleństw i czołówek ? Bez określenia budżetu ciężko coś powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Chyba żeby kupić Convoya i zamontować na kasku Wtedy w 100 zł autor się zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tyle że autor wcale nie wspomniał że szuka latarki na kask, aczkolwiek jestem prawie pewien że S2+ też zaspokoi jego potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiersztor Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Za niecałą stówkę kupisz na aliexpress lampkę SolarStorm X2 na diodach, z osobnymi aku. Za tę cenę rewelacja. W najciemniejszym lesie na maksymalnej mocy możesz śmigać bez większych problemów. Na drogach publicznych może być ciężej - jak wchodzisz na mijankę to samochody się zatrzymują bo nie wiedzą co jedzie z naprzeciwka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorio99 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 @@Gregorio99, w tej cenie najlepszy wybór to Convoy S2+ od Chińczyka, w 100 zł zmieścisz się z latarką, uchwytem, dwoma ogniwami i ładowarką. Coś na Allexpress nie mogę znaleźć Convoja do 100 zł z dwoma ogniwami i ładowarką i uchytem jak możesz poratuj linkiem.Na allegro widziałem ale za 220 zł zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Ja tam nawet nie patrzyłem na zestawy. Convoy to 50-60 zł w promocjach które czasem się zdarzają. Najtańsza ładowarka np. Lii-100 15 zł (Gearbest, w promocjach). Wysyłki z Chin wliczone w ceny. Uchwyt to 3 zł na Allegro plus coś za wysyłkę. Niech będzie że piątaka. Zostaje niecałe 30 zł na znalezienie dwóch ogniw - czy na Allegro czy na forum swiatelka.pl, spokojnie można w tej cenie kupić dwa przyzwoite ogniwa z rozbiórki baterii laptopowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorio99 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Odświeżam wątek mam pytanie jaka dioda przy convoju i sterownik jest najlepszy i jakie ogniwa kupować aby były najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator. Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Polecę to co mam ze swiatelek od Pana Dariusza i z czego jestem ja zadowolony, dioda XM-L2 4C, Nowy 3way 3,04A, NCRB18650B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorio99 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Moderator. a jakiś link można do gościa? Piszę tak bo nie mogę zacytować twojego postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator. Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 O tutaj https://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=20869 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.