maciejas Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Niektórzy może się domyślają, niektórzy antycypowali - ale teraz potwierdzam oficjalnie - piknik jednobiegowy zawita w tym roku do Bydgoszczy. Komitet Organizacyjny (KO) w składzie - adamos, rambolbambol oraz maciejas - zapraszają między 23 a 25 dniem czerwca 2017 na rajd połączony z elementami niezupełnie poważnej rywalizacji. Chcemy Wam pokazać to, co w okolicznych trasach najlepsze, ale też zaprosić na towarzyskie spotkanie, nocne pogaduchy i dobrą zabawę. Plan Singlovej 2017: Piąteczek 23.06 do 19:00: Zakwaterowanie 19:00 - 21:30: Kolacja na mieście (wraz z dojazdami) 22:00 - 23:00: Nocny patrol Sobota 24.06 7:00 - 8:00: Śniadanie 8:00 - 8:45: Przygotowanie do rajdu 8:45 - 9:00: Briefing przed wyjazdem 9:00 - 17:00: Rajd właściwy od 17:00: Pranie, jedzenie i pitolenie ok 22:00: Nocny patrol 2 Niedziela 25.06 7:00 - 8:00: Śniadanie 8:00 - 9:30: Wymeldowanie, porządkowanie, itd. 9:30 - 14:00: Zwiedzanie miasta na rowerach Trasa głównego przejazdu - Odcinki specjalne (ok 20 - 25 km) W większości są to single prowadzące w lesie, często blisko zbiorników i cieków wodnych. Ścieżki na przemian wznoszą się i opadają o kilka metrów, więc odcinki są raczej wymagające kondycyjnie. Do tego należy spodziewać się luźnego podłoża, wystających cieńszych i grubszych i grubaśnych korzeni tworzących uskoki i zdradliwych drzew. Sporadycznie przydarzy się też dłuższy i stromszy zjazd i podjazd. - Odcinki szutrowe (ok 35 - 40 km) Nooo - szutrowe i wszelakiej maści leśne drogi. Służyć nam będą jako drogi dojazdowe do odcinków specjalnych, jednak nie bójta się - większość prowadzi przez dość urokliwe okolice. Raczej płasko. krótkimi odcinkami mogą pojawić się piaskownice. - Łączniki asfaltowe (ok 1 - 2 km) Minimalne minimum niezbędne do przejechania pozostałych odcinków. Czasem trzeba będzie przeciąć asfalcik, może podciągnąć kawałek, na przykład przez most. Apeluje z tego miejsca o przygotowanie: - miękkich przełożeń (na miarę Waszych łydek) - szerokich kapci (na miarę Waszych ramek) Teren jest dość trudny (ale jaki fajny!), co chwilę poprzecinany korzennymi uskokami, często próbuje nas zepchnąć do wody, opada i wznosi się na przemian. Trudno tam się rozpędzić do sensownej kadencji i trzeba manewrować i lawirować na niskich prędkościach - coś co jest wyjątkowo nieprzyjemne na twardych biegach. Zakwaterowanie - Miejsca noclegowe w ośrodku Cujawsko-Pomorskiego Centrum Edukacji Ekologicznej, o właśnie TU - Noclegi w pokojach wieloosobowych, pościele, łazienki, miejsce do przygotowania herbaty - Lokalizacja w centrum terenów zielonych, 15 minut od centrum Bydgoszczy (rowerem) - Cena noclegu: 40 PLN / 1 noc / 1 osobę - Koszt sobotniego obiadu: 18 PLN - Koszt ogniska: 80 PLN (za całość) - Śniadania, kiełby, nawodnienie: ~20 PLN / 1 osobę - Możliwość dojazdu autem: przepustka kosztuje 5 PLN Zgłoszenia - Limit miejsc: 20 osób (bez KO-wców) - Skopiujcie listę poniżej i dopiszcie swoją ksywę, podajcie dni pobytu na zlocie - Proszę też o PW z: imieniem, nazwiskiem i numerem telefonu - Koszta: noclegi + składka na ognisko + składka na żarełko śniadaniowe (konkretne kwoty podam później) - Zapisy zamknięte. Gdyby ktoś chciał dołączyć - proszę o pilne PW. Warunki uczestnictwa Ponieważ spodziewałem się pytań o zawartość cukru w cukrze - przygotowałem też formalne warunki uczestnictwa: 1. Warunkiem uczestnictwa jest przejazd rajdu na rowerze jedno-biegowym, to jest takim, w którym technicznie niemożliwa jest zmiana przełożeń w czasie jazdy lub postoju bez użycia narzędzi. 2. W sytuacjach wyjątkowych i losowych organizator zastrzega sobie możliwość dopuszczenia do rajdu uczestnika na innych zasadach. 3. Organizator zastrzega sobie możliwość "usinglowienia" roweru uczestnika poprzez wykonanie prostych prac adaptacyjnych, na przykład demontażu komponentów, unieruchomienie wózka przerzutki, oklejenie wielotrybu, i tym podobne. Lista uczestników Zapisani 1. Ivan_MTB (pt / sb / nd / +) 2. Yarr (pt* / sb / nd) pt niepewny 3. + Mariola (pt* / sb / nd) pt niepewny 4. MikeSkywalker (pt / sb / nd) 5. Rysz (pt / sb / nd) 6. IBNZ (pt / sb / nd) 7. zukikiziu (pt / sb / nd) 8. Sobek82 (pt / sb / nd) 9. akkwlsk (pt / sb / nd) 10. adamos (sb) przyjazd niepewny 11. rambolbambol (pt / sb / nd) 12. maciejas (pt / sb / nd) 13. itr (pt / sb / nd) Zainteresowani 14. Tomek21001 (pt / sb / nd) 15. Piotrekrower (?) wyjazd niepewny 16. karolg (?) 17. Mateusz30 (sb) No to by było na tyle na ten moment! PS. Lokalesi chcący pomóc w organizacji proszeni są o wysyłanie PW do mnie.
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 1. Ivan_MTB (pt / sb / nd) 2. Yarr + Mariola 3. MikeSkywalker (sb/nd) 4. 5. Do kiedy trzeba potwierdzić na 100% pobyt? Czy w terenie jest dużo piachu?
kazafaza Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 No to niestety, nie w tym roku. Szkoła i takie tam... Ale podglądać z wirtualnego zacisza sobie Was będę POZDRo-:ver
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Stycznia 2017 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2017 Ivan to i pewnie przybedzie wcześniej i zostanie dłużej Szacunek... I. PS A moze tak małe wagary?
kazafaza Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Cholera. Nie takie małe. Kazafazowa ma koniec roku i rozdanie dyplomów a chłopaków można by teoretycznie zerwać z przedszkola/podstawówki. Ale wiesz jak to tu wygląda... POZDRo-:ver
maciejas Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Napisano 15 Stycznia 2017 Do kiedy trzeba potwierdzić na 100% pobyt? Czy w terenie jest dużo piachu? Czekam na deklaracje do końca stycznia 2017. Wtedy się obaczy jak wygląda lista.... Piach kopny może się przydarzyć, ale raczej odcinkami. Nie będziemy robić z tego głównej atrakcji No to niestety, nie w tym roku. Szkoła i takie tam... Ach wiem wiem, miałem nawet pisać o to do Cię... Niestety pasujący Ci termin jest spalony z innych powodów. Może jednak uda Cię się..... Uwaga: zapis: - pt / sb / nd - oznacza 2 noclegi i 3 dni pobytu (2 dni plus piątkowy wieczór) - sb / nd - to tylko jeden nocleg - wtedy prośba o dotarcie na start rajdu możliwie wcześnie rano Lista: 1. Ivan_MTB (pt / sb / nd / + ) 2. Yarr (?) 3. + Mariola (?) 4. MikeSkywalker (sb/nd) 5. 6. 7. ....
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Czyli na węższych gumach pewnie da się przelecieć, to dobrze. A pytam o to potwierdzenie bo prawdopodobnie w tym czasie będę służbowo w 3City ale widzę że pociągi w soboty jadą szybko i startują o świcie, więc powinno udać się uciec rano na weekend.
akkwlsk Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Z racji, że to zakończenie roku szkolnego to raczej dopiszcie mnie do listy rezerwowej, może uda mi się wykombinować jakiś sposób, żeby dotrzeć do Bydgoszczy na sobotę rano.
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Stycznia 2017 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2017 eee-tam... https://www.youtube.com/watch?v=ZEgoOTrM2vo Szacunek... I.
Rysz Napisano 16 Stycznia 2017 Napisano 16 Stycznia 2017 1. Ivan_MTB (pt / sb / nd / + ) 2. Yarr (?) 3. + Mariola (?) 4. MikeSkywalker (sb/nd) 5. Rysz (pt/sb/nd) - czy juz od piatku to się okaże. to raczej dopiszcie mnie do listy rezerwowej Ty się Adam nie wygłupiaj! Suplement: Czy Orgowie planują wyjść z info poza to forum?
maciejas Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Napisano 16 Stycznia 2017 Na ten moment priorytet to fr.org. Jeśli wystarczy miejsc - będziemy ogłaszać się lokalnie. Ale oczywiście nie trzeba być na fr.org, aby wziąć udział w zlocie - więc jeśli tylko znacie osoby zainteresowane - będą mile widziane, of course.
IBNZ Napisano 16 Stycznia 2017 Napisano 16 Stycznia 2017 1. Ivan_MTB (pt / sb / nd / + ) 2. Yarr (?) 3. + Mariola (?) 4. MikeSkywalker (sb/nd) 5. Rysz (pt/sb/nd) - czy juz od piatku to się okaże. 6. IBNZ (pt / sb / nd ) yo!
akkwlsk Napisano 16 Stycznia 2017 Napisano 16 Stycznia 2017 Szykuje się mocna grupa ze Śląska, to moze się dogadamy
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Stycznia 2017 Mod Team Napisano 16 Stycznia 2017 Znajome twarze i <tfu, tfu...> obojczyki Szacunek... I.
porcelanowy Napisano 17 Stycznia 2017 Napisano 17 Stycznia 2017 Powitoł A CK Miasto i okolice? Ktoś, coś? Bo tym razem już sam finansowo nie wyrobię ;(
Piotrekrower Napisano 17 Stycznia 2017 Napisano 17 Stycznia 2017 Do kiedy ostateczny termin zapisywania się, zakłądając, że miejsca się nie rozejdą jak na Cape Epic? Mój styl życia nie pozwala mi na planowanie z aż tak dużym wyprzedzeniem, ale bardzo się postaram
MikeSkywalker Napisano 17 Stycznia 2017 Napisano 17 Stycznia 2017 @,masz wyżej - do końca stycznia. Ja też w przypadku konkretnych deklaracji wpisuję się na listę rezerwową, bo nie dam rady zaplanować wyjazdu już dziś.
Tomek21001 Napisano 17 Stycznia 2017 Napisano 17 Stycznia 2017 Mnie, mnie dopiszcie. Prestiż imprezy mocno rośnie. Lista mocniejsza z dnia na dzień. Nie podać ręki - strata niepowetowana. Chyba wykastruję zjazdówkę. Będzie singiel z dwupółką.
MikeSkywalker Napisano 17 Stycznia 2017 Napisano 17 Stycznia 2017 Ej! To miał być mój pomysł - FS na singlu
rambolbambol Napisano 17 Stycznia 2017 Napisano 17 Stycznia 2017 Tomasz, obowiązkowo zabierz swoją Piękniejszą Połowę i dwa Piko-Bernardyny.
Mod Team anarchy Napisano 17 Stycznia 2017 Mod Team Napisano 17 Stycznia 2017 Poruszę delikatną kwestię ale czy któryś z orgów może już teraz jasno określić jak stoi kwestia "czystości" singli? Przyznam, że po ostatnim jurajskim pyskostrzale wolałbym dużo wcześniej usłyszeć który singiel zasługuje na pojawienie się w tak szacownym gronie a kto nie ma czego tam szukać...Wypadło niewygodnie na pierwszy weekend wakacji (dzieci, świadectwa itd) i takie "drobiazgi" jak powyższy mogą szybko ułatwić mi decyzję
rambolbambol Napisano 17 Stycznia 2017 Napisano 17 Stycznia 2017 Ja, jako nie-posiadacz singla złożyłem Maciejasowi postulat, że uroczyste usunięcie linki z pancerzem i komisyjne owinięcie kasety taśmą klejącą, pomijając wybraną koronkę, klasyfikuje rower, jako "singla". Iście w zaparte w ortodoksyjność, czystość i eugeniczność, zniechęci znaczną część zacnego towarzystwa z uczestnictwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.