grzesiowu Napisano 14 Stycznia 2017 Napisano 14 Stycznia 2017 hej doczytałem że producent zaleca żółtą taśmę też w przypadku dętki - faktcznie jest taki mus? nie można dać takich opasek jakie się ma akurat pod ręką o ile pasuje szerokość? dzięki
Andrzej98521 Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Mój kolega tak ma i mu sie fantastycznie jeździ
marsman Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Żółta taśma jest fajna bo lekka. Ale raczej słaba. Mi przy dętce i ok 2,5 atmosfery pozapadała się w otworach na szprychy. W jednym zagłębieniu pękła. Było to kilka lat temu. Przez ten czas taśma mogła się zmieniać. Może teraz jest bardziej wytrzymała?
Kiersztor Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 W jednym ze swoich rowerów w wyniku konieczności obleciałem obręcz taśmą izolacyjną Opaski nie było pod ręką a jeździć się chciało Taka prowizorka przetrwałą kilka lat i ciśnienie 6-8 barów
lucass3 Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Taśma może być nawet lepsza. Opaski potrafią się trochę przesuwać i jak się później źle uformują to nie można jej prawidłowo ułożyć od nowa.
Mod Team Puklus Napisano 17 Lutego 2017 Mod Team Napisano 17 Lutego 2017 Taśma może być nawet lepsza. Od siebie dodam ze taśma bezbarwna, jest lepsza, mniej podatna na rozciąganie, co pomaga przy wyższych ciśnieniach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.