omga Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Witam, Czy mamy na forum uzytkowników Krossów 27,5" - R6/R7 w rozmiarze s/17" i m/19" ? Interesuje mnie wysokość roweru w połowie długosci górnej rury ramy. Producent standardowo podaje jedynie geometrię ramy, próbowałem na jej podstawie policzyć orientacyjnie interesujące mnie wymiary, ale chciałbym to porównać z rzeczywistością bo 2cm robią wielką różnicę w komforcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Mam R6 w rozmiarze M. Jak nie zapomnę, to zmierzę po powrocie do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omga Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Mierzyłem dzisiaj innego Krossa R3 lub R4 (identyczna geometria ramy) w rozmiarze s/17" i jest "na styk", więc o 19" nawet nie myślę. W każdym razi, dzięki za odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Nie uważasz że "na styk" to nadal jest za duży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_L Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Jak staniesz nad rowerem to miedzy rama a kroczem powinienes wlozyc 4 palce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmtt Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Cześć, pozwólcie że podłączę się do tematu. Powoli rozglądam się za nowym pojazdem i przeglądając ofertę Krossa rzuciła mi się w oczy jedna rzecz. Mianowicie, długość górnej rury w nowych levelach R z 2017 roku. W rozmiarze 17" 27,5er ma rurę o długości 560mm. Nie znam się bardzo na rowerach, ale czy to nie za mało, nawet w rozmiarze S? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 To pewnie jest pomyłka. Powinno być 585 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.