Skocz do zawartości

[Nexus lancuch] Szeroki lancuch do wąskich zebatek

pmarszal84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam; mam piaste nexus 8 czy mogę założyć szeroki lancuch shimano nexus na wąskie zebatki? Czy będzie to powodowac jakieś ujemne skutki? Kupiłem ten lancuch by wymienic i widzę teraz ze jest szeroki, a miałem wąski. Mam wąskie zebatki. Kombinuje też czy nie założyć na tył szerokiej zebatki. Będzie wtedy kombinacja przód wąska tył szeroką lancuch szeroki nexus. Myślicie że tak będzie dobrze?

Zakładając szeroki łańcuch zawsze zakładałem szeroką zębatkę.

Wąską też można,tyle że łańcuch będzie mieć luz.

a jaka zebatke masz z przodu? Szeroką? Są szerokie na przód wogole. Walkuje temat i szukam po allegro i nie mogę znaleźć żadnej zebatki 42t aby była szeroką tj. 1/8 czyli ns szeroki lancuch.

Teraz zawsze zakładam wszystko wąskie,takie jak mają 7 i 8 biegowe kasety,jest prościej. Blaty na szeroki łańcuch są,ale mało,do ostrych kół ,można też całą korbę,typowa do mieszczuchów. Kiedyś kupiłem taki blat 42t,na targowisku.

Dlatego najlepiej kupić jakąś korbę na cztery śruby z BCD 104,

blatów na to jest dużo ,łańcuch max trzy dychy,zębatka do 20 zł, i na jednej zmianie jeździsz minimum 5 tys.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...