pmarszal84 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Witam; mam piaste nexus 8 czy mogę założyć szeroki lancuch shimano nexus na wąskie zebatki? Czy będzie to powodowac jakieś ujemne skutki? Kupiłem ten lancuch by wymienic i widzę teraz ze jest szeroki, a miałem wąski. Mam wąskie zebatki. Kombinuje też czy nie założyć na tył szerokiej zebatki. Będzie wtedy kombinacja przód wąska tył szeroką lancuch szeroki nexus. Myślicie że tak będzie dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Zakładając szeroki łańcuch zawsze zakładałem szeroką zębatkę. Wąską też można,tyle że łańcuch będzie mieć luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Na boki lekki luz może być minimalny, zastanawiam sie czy to bardzo negatywnie wpłynie na zużycie przedniego blatu. Tym rowerem robię sporo kilometrow i nie są mu obce dzienne 50 km przejażdżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Raczej nie, bo to napęd 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Zakładając szeroki łańcuch zawsze zakładałem szeroką zębatkę. Wąską też można,tyle że łańcuch będzie mieć luz. a jaka zebatke masz z przodu? Szeroką? Są szerokie na przód wogole. Walkuje temat i szukam po allegro i nie mogę znaleźć żadnej zebatki 42t aby była szeroką tj. 1/8 czyli ns szeroki lancuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Teraz zawsze zakładam wszystko wąskie,takie jak mają 7 i 8 biegowe kasety,jest prościej. Blaty na szeroki łańcuch są,ale mało,do ostrych kół ,można też całą korbę,typowa do mieszczuchów. Kiedyś kupiłem taki blat 42t,na targowisku. Dlatego najlepiej kupić jakąś korbę na cztery śruby z BCD 104, blatów na to jest dużo ,łańcuch max trzy dychy,zębatka do 20 zł, i na jednej zmianie jeździsz minimum 5 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.