profanator Napisano 13 Stycznia 2017 Napisano 13 Stycznia 2017 Witam serdecznie. Mam problem z założeniem nowych okładzin do hamulców Formula RX. Tzn klocki założyłem ale nie wejdzie mi tarcza i ciężko jest rozepchać. Jest jakiś sposób ?
detonator Napisano 13 Stycznia 2017 Napisano 13 Stycznia 2017 Przed wymianą rozepchnij tłoczki ( najlepiej starymi klockami )
tobo Napisano 13 Stycznia 2017 Napisano 13 Stycznia 2017 Tak. Spuchły uszczelki. Otwierasz odpowietrznik w klamce, wciskasz tłoczki, zamykasz. To oznaka początku zgonu hamulca, konieczności serwisu, wymiany części. Druga możliwość to zarośnięte brudem tłoczki, stawiają duży opór. Trzeba rozruszać.
Root Admin Mieciu Napisano 13 Stycznia 2017 Root Admin Napisano 13 Stycznia 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.