wojtas7 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Hej, Zmieniłem w Romecie Tool 2 damper z oryginalnego podstawowego Monarch RC3 (w dziale giełda na sprzedaż) na damper z NS Bikes Debonair i mam pytanie o szerokość tulejek montażowych na końcach dampera, oryginalne tulejki mają taki wymiar że po wykręceniu śrub damper prawie sam wypada (wchodzi na bardzo mały luz) a nowy damper z tulejkami z NS Bikes ma spory problem żeby wejść - trzeba dość mocno wciskać rękami żeby wszedł. Czy koniecznie trzeba tulejki przekładać i ew. jak to zrobić, praską czy można je wybić delikatnie śrubą i młotkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Daj tu jakieś fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 W mojej poprzedniej ramie damper też wchodził na wcisk, ale nie aż tak żeby się o stół zapierać. Zmierz różnicę między jednym damperem a drugim, oraz gniazdo w ramie. Może ktoś będzie wiedział jaki jest margines błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.