solar21 Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Wygląda na to, że problemy z moją Sigmą 12.12 STS to często spotykany problem. Latem działała, w domu działa, a obecnie na zewnątrz gubi synchro. W okolicach 0C po 1 km, przy -10C już po 100-200 m. I w sieci pojawiają się podobne problemy. W związku z tym: czy jest jakiś licznik bezprzewodowy, który działa przy -10C? Nie potrzebuję: - kadencji - kalorii - jakichś śródpomiarów - drugiego roweru - zaoszczędzonego paliwa czy CO2 - pomiarów mocy i obwodu łydki Wystarczą mi średnio rozbudowane funkcje pomiaru prędkości i odległości + mile widziana temperatura. Ciclosport CM 4.41 A (chyba nie ma niższego modelu z temperaturą) za drogi. VDO M3 WL mógłby ewentualnie być, choć też drogawy - ale działa w mrozach?
jano0244 Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Co jakiś czas w Lidlu rzucają liczniki bezprzewodowe pod marką Crivit. Mają sporo funkcji, z temperaturą włącznie. Chodzą całkiem spoko, najniższą temperaturę, którą zarejestrowałem ostatnio, było -17,5. I to pomiar wiarygodny, bo wskazania porównywałem z innymi termometrami. Używamy takie dwa z synem i są spoko.
solar21 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Napisano 11 Stycznia 2017 No tak, ale wedle instrukcji nie ma autostop/autostart. A to bardzo dla mnie istotne, tylko oczywiście zapomniałem napisać. W instrukcji widzę, że wpisywalne ODO ma...
jano0244 Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Fakt, że trzeba pamiętać o każdorazowym jego uruchomieniu po dłuższym postoju i to jest wg mnie największa jego wada. Chociaż w ten sposób pewnie oszczędzana jest bateria, bo licznik nie pozostaje w trybie stand-by, lecz zwyczajnie się wyłącza. Ręczne wpisanie przebiegu ODO (np. po wymianie baterii) to znowu jego duża zaleta. Podobnie jak podświetlenie. Można ustawić go w trybie Easy lub Advanced. Funkcje w trybie Easy są jednak kiepsko dobrane i jedyną właściwą opcją wydaje się praca w trybie zaawansowanym.
dovectra Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 przy -10C już po 100-200 m wymień baterie, bo masz padnięte
solar21 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Napisano 11 Stycznia 2017 wymień baterie, bo masz padnięte Raczej nie mam. Wkładałem już nowe GP, Sony, Maxelle, Duracelle i za każdym razem jest to samo.
solar21 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Napisano 12 Stycznia 2017 wszystkie baterie? w czujniku też? Myślałem, że to oczywiste postępowanie. Przede wszystkim w czujniku. Ale w liczniku też. W różnych kombinacjach.
Jurek63 Napisano 12 Stycznia 2017 Napisano 12 Stycznia 2017 Ta sigma tak ma, -10 i koniec pracy.Wymiana baterii nic nie daje.
solar21 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Napisano 12 Stycznia 2017 Ta sigma tak ma, -10 i koniec pracy.Wymiana baterii nic nie daje. To słabo, ale u mnie jest jeszcze gorzej. Dziś było +2C i przesył zamarzł po 500 m jazdy miejskiej. No dobra, a jakiś bezprzewodowiec daje radę? Dostałem info, że VDO zimno nie takie straszne...
Jurek63 Napisano 12 Stycznia 2017 Napisano 12 Stycznia 2017 Jeśli masz na nią gwarancję to reklamuj.Ja swoją reklamowałem w Centrum Rowerowym."Umierała" przy +5,wymienili bez problemu.
solar21 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Napisano 12 Stycznia 2017 Jeśli masz na nią gwarancję to reklamuj.Ja swoją reklamowałem w Centrum Rowerowym."Umierała" przy +5,wymienili bez problemu. Rozumiem, że ta nowa działa w niższych temperaturach?
mariusheck Napisano 12 Stycznia 2017 Napisano 12 Stycznia 2017 TEN działa przy -9°C. Na większych mrozach go nie testowałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.