teraw Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Cześć. Czy montując sztycę zwykłą aluminiową w ramie również alu muszę czymś ją smarować (czym?) czy wkładać na sucho? Jak ją wyjąłem to coś na niej było, ale był taki syf, że nie wiem, czy tylko syf, czy też jakiś smar.
Gość Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Ja nakładam "filtr" z smaru. Bez tego zdarzało mi się że coś strzelało.
dovectra Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 cokolwiek tłuste. Tylko sprawdż czy potem nie opada sztyca w czasie jazdy.
turysta Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 A ja jestem zdania, że smarowanie aluminiowej sztycy w ramie alu nie ma sensu - tym bardziej zwykłym smarem.
Gość Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Jakiś argument? Nie chodzi o zapiekanie się, a o to że jak wpadnie Ci ziarenko piasku to dzięki smarowi nie strzela podczas jazdy.
Michal_L Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Sztyca jest oxydowana wiec nie potrzeba smarowac. Ja nigdy nie smarowalem bo nie widze potrzeby. Na sucho. Mozna jedynie dac preparat zwiekszajacy tarcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.