thomas_81 Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam serdecznie, jestem tu nowy , mam na imię Tomasz , mieszkam na śląsku / Racibórz. Szukam pomocy/porady. Dużo biegam amatorsko cały rok , starty w biegach masowych , 10km-półmaratony lecz w czasie wiosennym oraz letnim siadam także na rower i robię trasy ok 40-60km. Kilka lat jeździłem na trekkingu Diamant . W tamtym sezonie kupiłem rower GIANT Aero RS . i zrobiłem na nim Śląski Maraton Rowerowy Mszana na dystansie 100km. Kilka razy jeździłem z KOLARZAMI na treningi ...............aż nadeszła ta myśl żeby zmienić rower na szosowy/A co!!! Szukam coś używanego do 1500zł. I tutaj czekam na Waszą pomoc. Znalazłem coś takiego jak GIANT Defy 4 w fajnej cenie ??? Co myślicie??? http://allegro.pl/giant-defy-4-compact-2012r-na-triathlon-i6673377031.html Pytanie także czy warto kupować szosę endurance czy zwykłą ?( Może jakiś triathlon zaliczę!!!) Ps. Mam wzrost 180cm , waga 78kg. Rower raczej rozmiar L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Jaki masz przekrok ? Ta L'ka będzie prawdopodobnie za duża o rozmiar. Z tego co widać to jesteś typem sportowca. Jesteś pewny że chcesz endurance ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomas_81 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Teraz mam L i jest ok , Czy chcę endurance to nie wiem...........dlatego pytam FACHOWCÓW na tym forum czy warto ??? Ta w linku z allegro mi się podoba.....wizualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Nie patrzy się na literki tylko geometrie, L w crossie/mtb a szosie to dwie różne historie. Nie wspominając że co producent to inna rozmiarówka. Czy geo ma być komfortowa czy neutralna/sportowa to raczej nikt za Ciebie nie wybierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomas_81 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Przekrok mój to 86cm . Rower który mam obecnie to rozmiar L , Giant Aero RS . Myślałem o tym rozmiarze L przy ewentualnym wyborze tego modelu z Allegro. Widziałem także opinie / recenzję modelu szosowego endurance Giant Defy 4 : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomas_81 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Mogę prosić szanownych kolegów o ocenę roweru,jestem zdecydowany na zakup ale czekam na Waszą opinię.Z góry DZIĘKI !!! http://allegro.pl/giant-defy-4-compact-2012r-na-triathlon-i6673377031.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Z wyglądu ok, wytarte klamkomanetki sugerują solidny przebieg. I tyle można powiedzieć ze zdjęć. Żeby nie wtopić na używanym rowerze to trzeba go widzieć na żywo i wiedzieć na co patrzeć. Decyzja już chyba zapadła, tak więc..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomas_81 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Szukam w mojej okolicy (do 75km) na olx i allegro ale na razie cisza w cenie do 1500zł . Tym z linku się przyglądam od dłuższego czasu i waham się przed kupnem ...... Chyba jeszcze poczekam do końca stycznia z zakupem, może coś wpadnie w okolicach żeby sprawdzić osobiście. Między czasie będę wertował forum.......może się czegoś nauczę .Wiesz jak jest ........człowiek czasami kupuje oczami a nie rozumem........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Te klamki faktycznie są lekko wytarte, ale to są manetki z niskiej półki i one szybko sie wycierają, to nie 105/Ultegra. Rower ma mały przebieg, ale główka jest ogromna jak na rozm 56, tak mi sie wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Bo to 58 a nie 56, TT ma 57,5 w rozmiarze L https://www.giant-bicycles.com/gb/defy-4--compact--2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Mogę prosić szanownych kolegów o ocenę roweru... http://allegro.pl/giant-defy-4-compact-2012r-na-triathlon-i6673377031.html . Jeśli masz taką możliwość, to przed zakupem obejrzyj rower osobiście. W zeszłym roku kupiłem szosówkę u tego sprzedawcy i niestety, nie wszystko było tak jak to opisano w aukcji. -- Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.