kilohaszu Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Cześć Macie może doświadczenia w zimowych jazdach na rowerze po trasach biegowych w Jakuszycach? Moja żona jeździ świetnie na nartach, ja niestety nie jestem w stanie dotrzymać jej tempa, za to bardzo chętnie towarzyszyłbym jej w przygotowaniach do Biegu Piastów. Widzę jednak kilka potencjalnych problemów, może pomożecie je rozwiązać: - przyczepność - ja znam tylko trasę spacerową na Orle, tam raczej poradziłbym sobie na ubitym śniegu, ale czy jest sens zapuszczać się na inne trasy? - zapadanie się w śniegu - w sumie to powiązane z poprzednim - konflikty na linii narciarze i ja - zdaję sobię sprawę,że byłbym tam gościem i narciarze mają pierwszeństwo, macie doświadczenie jak to wygląda w praktyce? Dodam że jeżdże na fullu mtb z oponami 2.2. Fatbike byłby lepszy ale póki co mnie stać, a w Jakuszycach nie wypożyczają. Z góry dzięki za wszelkie refleksje na ten temat Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dziwaczny pomysł, ale jakby co to pamiętaj o najważniejszej zasadzie: nie niszcz założonego śladu! Co na przygotownych trasach może być trudne, więc najlepiej daj jej święty spokój, niech trenuje a ty pojeździj na biegówkach rekreacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.