Skocz do zawartości

[czepek pod kask]Shimano czy Kelly's?

Kriss

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam troche inną propozycję....w zeszłą zimę miałem podobny problem i rozwiązaniem okazał się zakup czapki Campusa....taka cała czarna ze cienkiego polaru z Windblockiemi jakąśtam jeszcze membraną. Polar jest bardzo pożądny, chroni przet utratą zimna i wiatrem i dodatkowo jest na tyle cienki że bez problemu mieści się pod kask :D

zapłaciłem za nią 35zł (normalnie kosztowała 70zł). jestem super zadowolony. nawet po ostrym śmiganiu 40km/h z górek pod wiatr nie czułem bólu uszów, ani żadnych innych dolegliwości

również używam czapeczki biemme, bardzo fajna, jedynie tak sobie oceniam pomysł podziurkowania materiału w okolicach uszu, mające zapewnić lepszą "słyszalność" gdyż wiatr gdy tu wpada to co prawda uszu nie ziębi, bo nie jest w stanie tak w momencie zawrócić o 90*, (ale raz przy bocznym wietrze czuś było lekki chłód), ale słychać taki szum rozbijającego się wiatru... i w efekcie chyba nawet gorzej słychać, tymniemniej większość "czepków rowerowych" ma takie rozwiązanie, więc widocznie bez wcale tak dobrze też nie jest :D

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...