talento259 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Cześć Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Shimano M089. Buty bardzo fajne, wygodne, ba nawet rozmiar dobrze wybrałem. Ale jedna rzecz mnie nurtuje. W pakiecie były naklejki, które wg instrukcji służą do naklejenia na wewnętrzną część buta, pod wkładkę, tak aby rzekomo nie wiało przez płytkę na bloki. Teraz mam dylemat. Naklejać to i pozbawić się "wentylacji" czy lepiej zostawić tak jak jest bez naklejki, z dziurą? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Na zimę pewnie lepiej zakleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Dają naklejki w zestawie ? Ja przy swoich nie dostałem , ale i tak wkleiłam tam Duct Tape bo od dołu dostawa się woda i wkładka była mokra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Naklej druga warstwę ducka na nią po pół roku niewiele z niej zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Leje się woda przez te dziurki? Nakleiłem te naklejki ale na jakoś super mocne toto nie wygląda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 100 % szczelności się nie spodziewaj po naklejkach i taśmie. Niektórzy "zalewają" to silikonem i podobno szczelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 ja zakleiłem silikonem, co prawda zimą nie śmigam na rowerze ale latem w deszcz ten patent się sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Potwierdzam, oryginalne naklejki są do niczego. Zakleiłem duct tapem i jest ok. Bez niczego woda się dostawała, jak wdepnąłem w kałużę, po zaklejeniu już nie. Oczywiście mówię o wdepnięciu na chwilę, czy rozbryzgach z pod koła, nie jakimś brodzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.