Icetruck Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 hejka, żona postanowiła sprawdzić jak się jeździ na moim trenażerze, więc zmuszony zostałem do zdjęcia tylnego koła z jej roweru i zapięcia go na tenże. Jako że nie udało mi się jeszcze kupić dodatkowego szybkozamycza używam tego właśnie wyjętego z jej roweru. Ku mojemu zaskoczeniu oś szybkozamykacza nie przechodzi na wylot przez otwór w trenażerze ponieważ jak się okazuje jest skrzywiona. Rower (Kross Level F6) ma może 500km przebiegu, co może być przyczyną wygięcia tej osi? Kupiliśmy rower z krzywą osią czy skrzywienie jest wynikiem (nieprawidłowego) użycia albo jakichś konkretnych warunków które musiały zajść?
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Mało realne żebyś ją pogiął podczas eksploatacji. Połóż na czymś równym i "poturlaj", wtedy zobaczysz jaka jest odchyłka. Ja bym machnął ręką i kupił nowy.
vdcmike Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Na szybkozamykacz nie działa żadna siła zginająca a jedynie rozciągająca. Podejrzewam, że nawet po zaciśnięciu nim koła jego szpilka się prostuje. No chyba że krzywa jest właściwa oś piasty.
Kolmark Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 Jeśli hak przerzutki jest już porządnie wgnieciony przez nakrętkę szybkozamykacza, będzie się gięła szpilka na gwincie. Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.