Skocz do zawartości

[obręcz] do 130 zł dirt street

Sianek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam zamiar kupić obręcz i nie wiem jaką . chcę żeby była mocniejsza od alexrims dm 24 . była pod v-brake . i żeby nie krzywiła się od 180 . bo mój alex od 180 gnie się strasznie . poradcie coś . może supre mt . albo mamoth . ???????

Napisano

supra mt jest niekapslowana i trudno ją centrować, poza tym jest dosyć ciężka. jeśli masz jakieś 20 zł więcej albo trochę czasu na szukanie po necie okazji (a teraz cas na to sprzyjający), to rozejrzyj się za suprą BH (okazyjnie można kupić za jakieś 130zł). obręcz jest kapslowana i lekka (610gr ważona przeze mnie w sklepie :D ). zasadniczo obręcz do DH/FR a więc bardzo mocna - lepsza od double tracka, dm24 i supry mt :D nie będziesz żałował.

Napisano

tak na chlopski rozum

duble jest o polowe ciezsza od tej supry

sun jest uznana firma(nawet lepsza marka jak dla mnie niz alex)

konstrukcyjnie bardzo udana i popularna obrecz

nie rozumiem skad wnioski ze mocniejsza od niej jest ta supra?

Napisano

miałem wszystkie 3 obręcze. było tak, double track jest bardzo podatny na wypadanie szprych z oczek, nie mówię tu o jeździe na wprost tylko o tym, że jest podatna na centry boczne poza tym jest cieżka (i nota bene nie ma dt pov Vki). Mt jest fajną obręczą ale trudno ją centwoeać przy biciach góra dół i większych centrach na boki (trzeba się posłużyc młotkiem na przykład) za to jest pod Vki i szeroki profil ułatwia ustawianie hamulców (to typowa obręcz streetowa). BH natomiast jest obręczą zjazdową (a więc z samego założenia to cięższy kaliber od MT), jest jednak o wiele lżejsza od MT (warto zyskać te 200gr na oponę), występuje w wersji Disc i V (chociaż trudno dosta Vkę). Jeśli miałbym podsumowac obręcze na podstawie własnych odczuć, to pierwsza jest BH (ze względu na trwałość właśnie i wagę), 2 byłaby DT (za trwałość i szeroki profil, minusem jest waga i podatność na boczne bicia - jest to w zasadzie obręcz do ciężkiego FR i DH), trzecia byłaby MT (minusem jest waga i brak oczkowania- poza tym obręcz jest trwała). Jeśli idzie o dobór rawki, to generalnie warto się zastanowić do czego służyć ma ta obręcz . Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...