duszek00 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Witam!! Znudziło mi się czyszczenie łańcucha za pomocą szczoteczki do zębów gdyz to trwa dosyć długo. Chciałbym zamontowac do łąńcucha spinkę...Już kiedys to zrobiłem - kupiłem spinkę i wszystko wyglądało ok...ale nei dało się tego rozpiąc...jak sie okazało to musiałem iść do serwisu i dobiero oni "rozwalili" ta spinkę i skuli mi łańcuch:) No i teraz jeżdze bez spinki... Bardzo proszę o porade jaką kupić spinkę i oczywiście jak to otwierać gdyż nie chce znowu niszczyć sobnie łancucha
sp0q Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Ja miałem problem przede wszystkim z pierwszym zapięciem. Rozpięcie wymagało również trochę siły, ale bez problemu można to zrobić gołymi rękoma. Potem już nie sprawia żadnych kłopotów. Nie rozumiem czemu Twoja źle działała - może kupiłeś ją na złą ilość przełożeń? Powiedz w rowerowym, że potrzebujesz spinkę SRAMa na ilość przełożeń odpowiadającą Twojemu napędowi i powinno śmigać.
tobo Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 spinka srama - zlota na dziewiatke srebrna na osemke. da sie rozpiac w najgorszym przypadku kombinerkami - a i to niezbyt ciezko. nie wiem czy mozna w tej chwili dostac inne. z reszta przy cenie 3 lub 4 zlotych to nie ma specjalnie co sie raczej napinac z szukaniem innych.
Ecia Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Przejrzyj archiwum - temat rozwałkowany na placek ... Pozdrówko przekierowujące .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.