arecki1338 Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Czy mozecie doradzic w kwestii mapy z naniesionymi trasami i sciezkami rowerowymi w Polsce. Glownie chcialbym na poczatku sie skupic na rejonie kociewia i kaszub.
dejw_cz Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Czy chodzi o mapy papierowe czy eletroniczne? Jesli chodzi o te pierwsze - probowalem znalezc cos dla woj. zachodniopomorskiego i niestety nic co by mnie usatysfakcjonowalo nie ma. Czyzby wszyscy korzystali z elektronicznych i nie oplaca sie wydawac papierowych? Mam porownanie w Niemczech: tam sa dla mnie wzorem mapy wydawane przez wydawnictwo BVA w skali 1:150000: https://www.fahrrad-buecher-karten.de/index.php/adfc-radtourenkarten.html Przydalo by sie cos podobnego rowniez dla Polski...
arecki1338 Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Napisano 5 Stycznia 2017 no wlasnie bardziej mi pasuja mapy papierowe, ale tak jak piszesz, ciezko z tym. z elektronicznych , to chyba compass-a mapy najlepiej wychodza.
dejw_cz Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Ja z elektronicznych uzywam mapy.cz albo https://cycling.waymarkedtrails.org Ale po Polsce jezdze minimalnie, wiec ciezko mi ocenic. Pozdrawiam D.
Krzysztof59 Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 Korzystam z map topograficznych 1: 100 000 są dokładne ale brak opisów co do ścieżek rowerowych.
c1ach Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 Mapy papierowe Kaszub są łatwo dostępne. Przecież wystarczy wpisać "mapa Kaszuby" w wyszukiwarce alledrogo i pojawia się mnóstwo wydawnictw. Najczęściej używam "Kaszuby środkowe" wyd. Compass i jest ok.
simasted Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 Czy mozecie doradzic w kwestii mapy z naniesionymi trasami i sciezkami rowerowymi w Polsce. Glownie chcialbym na poczatku sie skupic na rejonie kociewia i kaszub. Spróbuj poszukać czegoś w wydawnictwie Bezdroża.pl. Nie ma tam typowych map rowerowych, ale są takie mini przewodniki rowerowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.