arecki1338 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Czy mozecie doradzic w kwestii mapy z naniesionymi trasami i sciezkami rowerowymi w Polsce. Glownie chcialbym na poczatku sie skupic na rejonie kociewia i kaszub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejw_cz Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Czy chodzi o mapy papierowe czy eletroniczne? Jesli chodzi o te pierwsze - probowalem znalezc cos dla woj. zachodniopomorskiego i niestety nic co by mnie usatysfakcjonowalo nie ma. Czyzby wszyscy korzystali z elektronicznych i nie oplaca sie wydawac papierowych? Mam porownanie w Niemczech: tam sa dla mnie wzorem mapy wydawane przez wydawnictwo BVA w skali 1:150000: https://www.fahrrad-buecher-karten.de/index.php/adfc-radtourenkarten.html Przydalo by sie cos podobnego rowniez dla Polski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki1338 Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 no wlasnie bardziej mi pasuja mapy papierowe, ale tak jak piszesz, ciezko z tym. z elektronicznych , to chyba compass-a mapy najlepiej wychodza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejw_cz Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Ja z elektronicznych uzywam mapy.cz albo https://cycling.waymarkedtrails.org Ale po Polsce jezdze minimalnie, wiec ciezko mi ocenic. Pozdrawiam D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof59 Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Korzystam z map topograficznych 1: 100 000 są dokładne ale brak opisów co do ścieżek rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Mapy papierowe Kaszub są łatwo dostępne. Przecież wystarczy wpisać "mapa Kaszuby" w wyszukiwarce alledrogo i pojawia się mnóstwo wydawnictw. Najczęściej używam "Kaszuby środkowe" wyd. Compass i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simasted Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Czy mozecie doradzic w kwestii mapy z naniesionymi trasami i sciezkami rowerowymi w Polsce. Glownie chcialbym na poczatku sie skupic na rejonie kociewia i kaszub. Spróbuj poszukać czegoś w wydawnictwie Bezdroża.pl. Nie ma tam typowych map rowerowych, ale są takie mini przewodniki rowerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.