Huusky Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Witam forumowicze. Chciałbym zasięgnąć waszej wiedzy. Otóż przed zimą zakupiłem rower marki Ferrini R3. Jest to wersja z ramą 48cm. I teraz pytanie- czy dobrze dobrałem dla siebie ramę. Skorzystałem jedynie z rad tamtejszego sprzedawcy, ale widać było że facet zna się na rzeczy. Mam 17 lat 183cm wzrostu i jestem szczupły a nawet chudy . Na rowerze jeździ mi się dobrze i na niego nie narzekam. Chcę tylko wiedzieć czy dokonałem właściwego wyboru. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Na rowerze jeździ mi się dobrze i na niego nie narzekam. Więc wybrałeś dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_K Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Podłącze się do tematu, ostatnio kupiłem siodełko Selle Royal Viper, mam pupę rozmiaru zwykłego, nawet trochę szczupłą generalnie nigdzie mnie nie ciśnie, nawet jest wygodne (sprzedawca mi polecił) chciałbym tylko wiedzieć czy dokonałem właściwego wyboru. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Skoro zadek jest zadowolony to znaczy , że wybór własciwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michulo Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 generalnie nigdzie mnie nie ciśnie Jak nie ciśnie,to źle dobrane.Ma cisnąć,im bardziej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Artur_K Chłopak chciał się upewnić.Nie ma z czego żartować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_K Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Jeżeli kochones nie czują zgniatania to znaczy jazda była nie udana Artur_K Chłopak chciał się upewnić.Nie ma z czego żartować Wiem, pozwoliłem sobie na trochę ironi. Jak sam napisałeś, jeżeli jest ok to czego dotyczy pytanie, czego autor chciał się upewnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Może się zastanawiał czy na większej ramie jeździłoby mu się lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_K Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 ok, tylko jak ludzie zza komputera mają mu pomóc w tej kwestii? Gdyby pytanie dotyczyło np. zainstalowanego osprzętu to pewnie wielu tutaj mogłoby się rozpisać...ale w takiej kwestii?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 @@Huusky, A możesz wrzucić zdjęcie twojego roweru z siodłem ustawionym tak jak jeździsz? To powinno rozwiać wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jondrek Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 A ile przyjechałes już km na tym rowerze? Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huusky Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 @@Huusky, A możesz wrzucić zdjęcie twojego roweru z siodłem ustawionym tak jak jeździsz? To powinno rozwiać wątpliwości. Niestety na daną chwilę nie istnieje taka możliwość, gdyż rower powiesiłem na ścianie w garażu. Mam zamiar ściągnąć na ferie. Mam nadzieję że stopnieją śniegi . Chyba że wystarczy zdjęcie tak jakby rower stał na ścianie to myślę, że mógłbym takowe zdjęcie umieścić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Oczywiście że możesz. Mamy nawet taki dział >>http://www.forumrowerowe.org/topic/154341-galeria-pokaz-twojego-xxera-gdziekolwiek-byle-wewnatrz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huusky Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Niestety na daną chwilę nie istnieje taka możliwość, gdyż rower powiesiłem na ścianie w garażu. Mam zamiar ściągnąć na ferie. Mam nadzieję że stopnieją śniegi . Chyba że wystarczy zdjęcie tak jakby rower stał na ścianie to myślę, że mógłbym takowe zdjęcie umieścić. Pozdrawiam Okej zrobiłem jakąś fotkę. Mam nadzieję że dojrzycie panowie wysokość siodełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Siodełko nie za wysoko ani za nisko.Nie jest ani zbyt odsunięte ani przysunięte od kierownicy.Idealnie dobrany rozmiar ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Idealnie dobrany rozmiar ramy. "Idealnie" to niestety nie jest (w przekroku za duża) ale z racji geometrii w tym wypadku jedyny rozsądny wybór http://www.e-kola.cz/ferrini-r3-p2725 (krótka horyzontalnie). @@Huusky dla pełnego obrazu podaj jeszcze długość nogi (od ziemi do krocza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (w przekroku za duża) Można wiedzieć na jakiej podstawie tak sądzisz?Przy tym wzroście przekrok pewnie ok.85+ cm .A to już może być wystarczające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michulo Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Według tabelki z linku gtb,Huusky jest na granicy rozmiarów.Pewnie stąd te wątpliwości.Pytanie jest,jaki jest prześwit między ramą a klejnotami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Można wiedzieć na jakiej podstawie tak sądzisz? Na podstawie wysunięcia sztycy z foto (drugie jej tyle zapewne siedzi w ramie) . Według tabelki z linku gtb,Huusky jest na granicy rozmiarów. Wg tej tabelki to L zaczyna się od 185. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huusky Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 "Idealnie" to niestety nie jest (w przekroku za duża) ale z racji geometrii w tym wypadku jedyny rozsądny wybór http://www.e-kola.cz/ferrini-r3-p2725 (krótka horyzontalnie). @@Huusky dla pełnego obrazu podaj jeszcze długość nogi (od ziemi do krocza). Odległość podłogi od krocza w granicy 80-82 cm(niepewność pomiarowa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michulo Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 ''Wg tej tabelki to L zaczyna się od 185.'' No dobrze .Bardzo blisko granicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 To ile masz prześwitu?Ja przy wzroście 182 mam przekrok 83cm.Według tego co czytam na forum to mało,a u Ciebie jeszcze mniej?Na pewno dobrze zmierzyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huusky Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Faktycznie, mój błąd granica 83 max 84cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Rozumiem że mierzysz w obuwiu? A jaki masz prześwit nad górną rurą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huusky Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Sorry, że trochę nie w temacie, ale chodzi o odległość ramy od siodełka? Nie nie mierzę w obuwiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.