Skocz do zawartości

[endomondo] Serwer nie przyjmuje przerobionych plików gpx

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem niedawno dodać na serwer Endomondo ślad gpx zapisany telefonem. Podczas jazdy wystąpiły chyba zaniki sygnału GPS, albo błędy w urządzaniu bo część trasy się nie zapisała i aplikacja zastąpiła takie odcinki długimi prostymi liniami. Długość trasy w rezultacie była znacznie mniejsza niż rzeczywista (z licznika rowerowego). Przerobiłem ślad gpx korzystając z serwisu Gpsies, atak aby odpowiadał trasie rzeczywistej. Jednak serwer Endomondo nie wyświetla tej trasy. To znaczy plik gpx niby się  wgrywa, ale nic z tego nie wynika. Da się coś z tym zrobić?

Dzień dobry

Endomondo poprawnie wgrało poprawioną przez Ciebie trasę, ale... Sprawdź styczeń 2010 roku w Endo. Nie wiem czemu, ale wgrywa właśnie gdzieś w tych okolicach. Zawsze możesz edytować długość trasy i datę bezpośrednio w Endo.

Pozdrawiam, Grzegorz 

Tak ale tylko same liczby bo ślad na mapie pozostanie z prostymi liniami. Jeśli endo nie widzi śladu to jakieś znaczniki w pliku są dla niego niezrozumiale.

Jednak nie, ślad jest OK. Grzegorz miał rację, data była zmieniona. W miedzyczasie dostalem odpowiedź od Endo:

"Thanks for contacting Endomondo suport.

When exporting from Gpsies, the date and time stamps are changed. Your workouts have been uploaded but to the incorrect date, all exported workouts will have the date 01.01.2010

You can change this by editing the workouts after locating them via your history view.

Please see attached screenshot for the location of the edit feature

If you need further assistance, please don't hesitate to contact suport again.

Have a great day and have fun tracking with Endomondo!"

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...