Albert12 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Witam, mam pytanie jak skompletować strój na rower w taki sposób aby kupić kilka rzeczy i móc jeździć cały rok. Chodzi mi o to że mam dość niski budżet, a no chciałbym móc trenować cały rok, dlatego zastanawiać się w jakiej konfiguracji kupić ubrania. Czy lepiej skupić się na jednej firmie (jakiej?) czy może szukać jakiś okazji (gdzie?).Ważny jest dla mnie również komfort. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Wszystko w jedynie miejscu i stosunkowo tanio to w decathlon. Ja mam praktycznie cała odzież od nich. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Witam, mam pytanie jak skompletować strój na rower w taki sposób aby kupić kilka rzeczy i móc jeździć cały rok. Chodzi mi o to że mam dość niski budżet, a no chciałbym móc trenować cały rok, dlatego zastanawiać się w jakiej konfiguracji kupić ubrania. Czy lepiej skupić się na jednej firmie (jakiej?) czy może szukać jakiś okazji (gdzie?).Ważny jest dla mnie również komfort. Z góry dziękuję za pomoc Nie bardzo rozumiem z czym masz problem i czego oczekujesz od forumowiczów? Czy mamy Ci powiedzieć, gdzie szukać skarpetek, a gdzie kupić rękawiczki? Po prostu kupujesz to, na co Cię stać. W dobie internetu raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem najkorzystniejszych ofert. Internet też daje możliwość kupna ciuchów bezpośrednio z Chin w bardzo korzystnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert12 Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Nie bardzo rozumiem z czym masz problem i czego oczekujesz od forumowiczów? Czy mamy Ci powiedzieć, gdzie szukać skarpetek, a gdzie kupić rękawiczki? Po prostu kupujesz to, na co Cię stać. W dobie internetu raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem najkorzystniejszych ofert. Internet też daje możliwość kupna ciuchów bezpośrednio z Chin w bardzo korzystnych cenach. Chodzi mi raczej o to co lepiej kupić= czy np koszulke z krótkim rękawkiem + kurtke i spodnie długie, czy może bluze i koszukle z długim rękawem i spodnie z wkładką krótkie i jakieś inne długie. Chodzi mi o podanie jakiegoś przykładu co u was się sprawdza. Oczywiście że jest internet ale jest tego tyle że w końcu nie wiem jak budżetowo skompletować ubranie na cały rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak chcesz jeździć jesienią i zimą (temperatury +10 do -10) to musisz mieć 2 pary spodni z długim rękawem http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_zerowind.html i http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_na_szelkach_ocieplane2.html , polar o grubości wg uznania (ja mam 100) , koszulkę termiczną z długim rękawem (wersja merino mile widziana), wiatrówkę http://www.endurastore.pl/kurtka_pakajak,66,99.html do tego dochodzą 2 czapki termo w tym jedna z membraną na uszy i czoło, majtki termo, kalesony termiczne, rękawice z membraną, ochraniacze na buty itd Ogólnie polecam BCM Novatex za jakość i logiczną cenę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Chodzi mi raczej o to co lepiej kupić= czy np koszulke z krótkim rękawkiem + kurtke i spodnie długie, czy może bluze i koszukle z długim rękawem i spodnie z wkładką krótkie i jakieś inne długie. Chodzi mi o podanie jakiegoś przykładu co u was się sprawdza. Oczywiście że jest internet ale jest tego tyle że w końcu nie wiem jak budżetowo skompletować ubranie na cały rok Obawiam się, że pozostaje metoda prób i błędów. Jeden woli ciepłe spodnie przy +10, drugiemu wystarczą tylko nogawki, a trzeci śmiga w krótkich spodenkach z wkładką. To samo z czapką czy skarpetkami. Jeden zapoci się w bandanie, a drugimu potrzebna jest czapka. Jeśli jeździsz cały rok to mniej więcej znasz reakcje swojego organizmu na różne warunki atmosferyczne więc pod tym kątem kompletuj strój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Szajbajk nagrał fajny filmik w którym pokazuje jak się ubierać mając kilka ciuchów do jazdy przez cały rok. Polecam obejrzeć. Generalnie unikamy grubych ciuchów a nastawiamy się na ubiór na cebulkę ;-) Co ważne unikamy bawełnianej odzieży typu T-shifty i bluzy bo szybko robią się mokre i nie odprowadzają potu na zewnątrz. Ja osobiście używam zamiennie w zależności od temp i wiatru. Góra -bielizna termoaktywna Brubeck - kilka koszulek UnderArmour 1-3 szt na krótki rękaw na cebulkę w zależności od temp. -bluza polarowa jak jest bardzo zimno -bluza Haglofs z windstoperem od GORE ( jeżdżę w niej prawie zawsze oprócz letnich upałów ) -krótka jaskrawa deszczówka z Decathlonu w razie pluchy lub jak jest zimno i wietrznie - kominiarka pod kask z Decathlonu -komin polarowy na szyje jak zimno i wietrznie Dół -Bokserki z pampersem -jak u góry bielizna termoaktywna brubeck - spodnie trekingowe niezbyt luźne z Decathlonu jak jest sucho -spodnie goretexowe ( nie pamietam jakiej firmy) jak jest zimno i mokro. Bez problemu tym zestawem ubieram się od letnich gorączek do na razie -8st i nawet deszcz ze śniegiem i wichura przy -2st mnie nie przestraszyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Solidne treningowe ciuszki w promocji: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/komplet_ultima_tit_koszulka.html Wkładka wytrzyma rok przy 5~6godz/tydz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.