topol Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 Was drodzy forumowicze proszę o dyspute.Temat serwis,przegląd. Wiem,że nie każdy powinien tam zaglądać. Więc kto? Znacie osoby,które po serwisie alfine,a ponownie go składały i banglało? Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
emremigiusz Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 Jak nigdy jakiejkolwiek planetarki nie rozbierałeś... ,no to Alfine na pierwszy raz to nie jest dobry pomysł. Taki przykład: jak pierwszy raz rozbierałem Nexusa7, to potem po złożeniu,choć wydawało mi się że dobrze to zrobiłem,miałem zamiast drugiego biegu jeszcze jeden czwarty,i choć wiem jak rozłożyć i złożyć to dokładnie nie potrafię opisać jak biegi tam się przerzucają. Tak więc niespodzianki jakieś mogą być. Ale zasadnicze pytanie. Musisz? Ale wyjąć tylko wkład i powciskać smaru to w zasadzie nic wielkiego,a potem tylko dobrze naregulować konusy.
topol Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Napisano 3 Stycznia 2017 Zle mnie odszyfrowałeś. Szukam serwisu w mieście Gdańsku. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
emremigiusz Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 No może rzeczywiście ☺ poszukaj autoryzowanego serwisu Shimano.
zekker Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Autoryzacje ma zdaje się Wysepka, ale kilka lat temu mało pochlebne opinie słyszałem na temat poziomu wyszkolenia. Może przez ten czas się wyrobili. Miałem kontakt z zapaleńcem piast planetarnych w Rock and Road (Oliwa przy Krzywoustego, pawilony niedaleko PKP) ale ostatnio jak pytałem, to już nie robi. Można zapytać się czy się nie reaktywował. Miał doświadczenie chyba z większością piast na naszym rynku. U Tysara zapewne nie będą się bali ale mam drobny niesmak po tym jak bez potrzeby ruszyli też hamulec rolkowy i przy pierwszym montażu zrypali sprawę (nierówno chodził) i musiałem jeszcze raz podjechać na poprawkę. Przegląd piasty (inter8) zrobili ok. Jak kupowałem 6 lat temu piastę, to jako jedyni bez zająknięcia powiedzieli, że nie będzie problemu z serwisem. Wysepka wtedy stwierdziła, że co najwyżej 3 biegowe zrobią Innych doświadczeń nie mam.
topol Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Napisano 10 Stycznia 2017 dzięki. A rock & roud zwineli interes.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.