mateuszplex Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Witam, pękł mi prawy pedał w rowerze i chce oba pedały wymienić ale nie wiem czym je wykręcić bo zamiast standardowego wycięcia na klucz 15 mam takie ząbki dodam zdjęcie prosze o rade jak to odkręcić. Może jest jakiś specjalny klucz ?
schwinn0 Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Zaloze sie ze te zabki nie sa na calym obwodzie i wejdzie tam spokojnie klucz aby je odkrecic
Jurek63 Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Też myślę że klucz płaski 15 + wd40 i jakaś przedłużka da radę .
mateuszplex Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Napisano 1 Stycznia 2017 Zaloze sie ze te zabki nie sa na calym obwodzie i wejdzie tam spokojnie klucz aby je odkrecic Masz rację jak dokładnie obejrzałem to są dwa płaskie miejsca ale dzięki i mówisz ze płaska 15 ?
Tatanka Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Płaska 15,odkręcasz tak jak ruch wskazówek zegara
kamfan Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Wysławiajcie się dokładnie, bo znowu będzie, że ktoś w złą stronę kręcił ZAWSZE: Prawy pedał - PRAWY GWINT Lewy pedał - LEWY GWINT
Gawel76 Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Wysławiajcie się dokładnie, bo znowu będzie, że ktoś w złą stronę kręcił ZAWSZE: Prawy pedał - PRAWY GWINT Lewy pedał - LEWY GWINT Czyli odkręcamy do tyłu
J67 Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Prawy ODKRĘCA się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Lewy - w zgodnym. Do mocno zapieczonych czasem stosowałem patent: płaska (długa) 17-ka i między klucz, a oś - solidny wkrętak. Wtedy są 2 chwyty i nie ucieka korba. Ale chyba lepiej podgrzać.
Tatanka Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 ZAWSZE: Prawy pedał - PRAWY GWINT Lewy pedał - LEWY GWINT A może ktoś nie wie o co chodzi z tymi gwintami? Za to na zegarku każdy się zna A tak całkiem serio,to dobry sposób na zapamiętanie
marcin_ostrów Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Nie znacie się Pedały odkręca się zawsze do tyłu
schwinn0 Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Odkreca sie w przeciwna strone do tej w ktora krecisz pedalem jak jedziesz na rowerze (pedalujesz)
robertsmu Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 W rowerowym za 5 pln odkręcą, mają pożądne klucze z długim ramieniem - gdybyś nie dał rady ☺
Root Admin Mieciu Napisano 2 Stycznia 2017 Root Admin Napisano 2 Stycznia 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.