RainbowHunterPL Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Witam mam wyżej wymieniony uginacz i ostatnio padła blokada linka jest ok manetka też czy moge wywalić katridż blokady z amortyzatora oszczędzając troche wagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 teoretycznie przydałoby się coś do czego mógłbyś przykręcić dolną prawą goleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Ok to sobie odpuszczam zabawe z tym mały offtop dlaczego ni cholery nie jestem w stanie wyregulować przerzutki przedniej alivio m4000 aby na największej tarczy i 8,9 przełożeniu z tyłu łańcuch nie szorował o prowadnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Sprawdź ustawienie przerzutki względem blatów korby. Może trzeba ja nieco obrócić w osi rurki podsiodłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 W jakim znaczeniu obrócić ? bo przrzutka jest ustawiona równolegle z blatem korby przynajmniej patrząc z góry Dobra poradziłem sobie wystarczyło lekko rozgiąć wózek i jest idealnie na każdym biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Ten kartridż z blokadą robi też za namiastkę tłumienia odbicia w tym uginaczu, a nawet jest to jego podstawowa funkcja, więc nawet jakby dało się go technicznie wywalić to odarłbyś ten wideł z resztek podobieństwa do prawdziwego amortyzatora. Swoją drogą dodawanie zdalnej blokady to takiego widła to jakiś smutny żart. Jakby nie było w nim bardziej istotnych rzeczy, które można tym kosztem ulepszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Ale o ile taki "amor" daje +50pkt do lansu to manetka blokady na kierze kolejne +25. 99% kupujących rower w segmencie entry/budget robi to oczami tak więc przyjęte rozwiązanie spełnia swoje zadanie lepiej niż solidne ślizgi czy prawdziwe uszczelnienia. Dla tych ludzi najważniejsze że jest amor i jest manetka. Funcjonalność w postaci amortyzacji czy blokady zbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Tłumienie w XCM? nie stwierdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jest to ustawione niewiadomo jak i bez możliwości regulacji. Nawet może w ogóle nie działać W swoim też tak miałem, to bardziej męczyło i wkurzało niż było do czegoś przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Czy jeśli wleje oleju przez górne korki to amortyzator będzie wybierał cokolwiek? jaki olej najlepiej wlać? Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli nalejesz olej do tych dolnych lagów to będziesz mógł sobie go potem na złom wyciepac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Dobra to trzeba jak najszybciej pozbyć tego uginacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Wymień na jakiś powietrzak zaczynajac od Raidona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Jak uciułam kase to się do ciebe odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Akurat może już będę miał kolekcje 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi