Szwa Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 Hej, kupiłem w tym roku trenażer i opone 27.5x1.25 do górala i niestety koło nie chodzi równo. Mysłałem że to winna samego koła, wymieniłem piasty, wycentrowałem koło, wymieniłem opone, lecz mimo wszystko podczas jazdy na trenażeze (co obrót koła) mam luz(tzn nie moge równo pedałować. Wydaje mi się ,że jest to winna dętki skoro koło bez dętki i opony chodzi równa ,a z niestety już nie. Gdzie moge kupić dętke do 27.5x1.25, ew w czym jest problem jeśli to nie jest dętka, może ktoś miał taki sam problem.Szukałem wiele razy po niecie (allegro skelpy rowerowe i nic) Opona: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/opony-detki/opony-do-trenazerow-rowerowych/p,opona-do-trenazerow-27-5x1-25-zwijana-t1396-tacx,391332.html?skad=googlepla&gclid=CLDLjLmzl9ECFRplGQodQ3oHRw Trenażer: https://dotsport.pl/tacx-blue-twist-trenazer.html?gclid=CODtgaezl9ECFUtkGQod848KaQ
Tooreck Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 po pierwsze sprawdź dobrze oponę czy dobrze "weszła" na obręcz. Ja tez wczoraj zakładałem oponę "trenażerową" na obręcz (tylko że na szosową) i trochę mi zeszło zanim ją dobrze dopasowałem i ponaciągałem. Po drugie faktycznie chyba jest problem z cienkimi dętkami do tego rozmiaru. Po trzecie jak masz blisko do Decathlonu to podskocz tam i kup dętkę (mają w ofercie przynajmniej na stronie) w rozmiarze 26x1.2. Powinna wejść na obręcz bo różnica średnicy jest niewielka, nawet jak coś w czasie jazdy pierdyknie to krzywdy sobie nie zrobisz bo trenażer A jak nie da rady to niewielka strata (12zł)
Szwa Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Napisano 29 Grudnia 2016 ok sprbuje kupić tą dętke , co do źle założonej to widać gołym okiem ze opona jest źle zalożona kilka razy zakładałem i ściągałem ją i jest to samo ,a jak założyłem z dętką +1,9 to było jeszcze gorzej
artlibra Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 I jak się skończyła sprawa? Kupiłeś dętkę na 26" czy dopasowałeś ta z 27,5" ?? Pytam bo chce kupić trenażer i oponę a mam mtb 27,5"
Szwa Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Napisano 11 Stycznia 2017 Nie nic nie zrobilem, pomimo ze golym okiem widac ze opona jest zle nałożona przez detke to przy docisnieciu na maxa do trenzera chodzi rowno, detke mam 1.5 27x5
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.