Kreick Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Cześć Jakie są geometryczne różnice pomiędzy korbami do napędów jednorzędowych i korbami do napędów dwurzędowych? Sprawa mnie nurtuje, bo w swojej Konie Unit miałem korbę jednorzędową FSA, która złapała luzy i wymieniłem ją na popularną Shimano Deore w wersji na dwa blaty. Pytanie pojawia się następujące - czy dalej będę mógł korzystać z napędu 1x10? Nie jest tak, że duży blat w Deore będzie w innym miejscu niż w FSA i zwyczajnie łańcuch bedzie miał za duży przekos (oczywiście używam zębatki narrow-wide). Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michulo Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Da się korzystać.Zębatka posiada offset?Jeśli tak,to dzięki temu zębatka będzie miała dobre ustawienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zębatka nie ma offsetu. W takim razie podkładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michulo Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Raczej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_L Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Wystarczy przelozyc podkladki na suporcie. Bodajrze jedna ma 2,5 mm wiec jak jedna z lewa na prawa strone i korba przesowa sie blizej ramy. Ale maksymalnie 1 podkladke mozna przelozyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 A z drugiej strony o tyle samo się odsuwa. Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_L Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 No tak. Ale w niczym to nie przeszladza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Dzięki chłopaki! Zerknę na podkładki korby. Powinno to pomóc bo widzę, że gniazda na śruby 104mm są równo z miejscem styku korby z łożyskami, dokładnie tak jak w korbie FSA 1 biegowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.