Arni220 Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Będzie dobrze, jedynym minusem jest system zapadkowy no ale ratchet itpnie tu i nie za te pieniądze. Same zapadki to koszt jednego łożyska.
misiojedzie Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Musi być dobrze trafiłem na recenzję tej piasty na jakieś stronce o enduro, gość pisał że pierwszy raz zajrzał do niej z ciekawości po 4 sezonach jazdy wiem że to już lekka skrajność ale na pewno nie padnie tak szybko jak ta którą miałem. pzdr
MikeSkywalker Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Z drugiej strony ktoś tu na forum wspominał że rozsypała mu się niedługo po zakupie - więc opinie są różne. Ale przeważają zdecydowanie pozytywne.
Arni220 Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 gość pisał że pierwszy raz zajrzał do niej z ciekawości po 4 sezonach jazdy To nie bierz z niego przykładu i zaglądaj co jakiś czas, nawet co miesiąc jeśli będziesz często chlapał rower.
misiojedzie Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Wiadomo że trzeba ale co innego co miesiąc zaglądać kontrolnie po ewentualnych błotnych jazdach a co innego co 3 miesiące rozbierać i dokręcać bo są luzy i coś klekota w środku mimo tego że rower zmókł może 10 razy przez cały rok @Mike jak mi się posypie to na pewno się tu poskarżę oby posłużyła.
vdcmike Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 No ale panowie - nie po to się idzie w maszyny, żeby co miesiąc w smarze siedzieć. Przy ostrym targaniu co pół roku powinno spokojnie wystarczyć. Poza tym nowy bębenek do niskiego N to kilka dyszek więc nie majątek w razie draki.
Arni220 Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Jesteś w błędzie, doświadczenie uczy, że zaglądać trzeba często, bo te uszczelnienia sa tylko z nazwy i woda cieknie. A w maszyny nie idzie się po to, by zapomnieć o regularnym serwisie, lecz w celach łatwej wymiany uszodzonych łożysk. Nawet nie proś by tobo sypnął ci dziesiątkami przykładów
vdcmike Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Nie jestem w błędzie tylko od kilku lat podchodzę do tego po prostu na zasadzie póki się kręci to jadę dalej. Mam kpl kół, które kupiłem za symboliczne złotówki na początku 2014 jako używane (jakieś 2kg klocki na DT350). Ze mną zrobiły 12-13kkm (nie wiem ile z poprzednim właścicielem). Nigdy do nich nie zaglądałem (głównie z powodu innych aktywności). Mam pełną świadomość, że w środku może być bagienko. Jak rozpadnie się któreś łożysko albo skończy się bębenek będę się wtedy martwił. Awaryjnie mam na co podmienić. Zanim przeszedłem na maszyny miałem wiele różnych piast, również tych drogich, które rzadko wytrzymywały 3m-ce bez czyszczenia i smarowania (klasyka - bębnem łapały syf, znikał smar itp.). Dlatego maszyny uważam za wybawienie. Nawet jeśli miałbym wyrzucić te piasty po kilku sezonach to i tak uważam, że lepiej mi się to kalkuluje niż zaglądanie co miesiąc.
Arni220 Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 No wiedzisz, jesteś świadom bagna i rdzy, ale nie każdy ma zamiar wymieniac kompleksowo pół piasty, by potem to naprawić, bo znacznie taniej wychodzi jej rozkręcenie, przeczyszczenie, dosmarowanie i skręcenie. Ty robisz jak uważasz, a czy to słuszne niech każdy oceni sam.
vdcmike Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Mój brat tak ma, że więcej czasu spędza przy rozgrzebanych rowerach niż na nich jeździ... Paradoksalnie to on częściej wraca pieszo . Odnośnie "znacznie taniej" to też zależy ile dla kogoś warta jest godzina czasu.
miszi Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Napisano 10 Stycznia 2017 Witam oddałem obręcz DT e512 29 i piastę NT d042sb do zaplecenia i dzisiaj z serwisu zadzwonili i powiedzieli ze nie maja takiej długości (290mm)czarnych szprych wiec pytanie do was, jakie szprychy zamówić?Chcę żeby koło było jak najtrwalsze. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Co myślicie o tych http://m.bikeatelier.pl/kola-i-komponenty/szprychy-i-nyple/szprycha-dt-swiss-champion-2-0-czarna Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
MikeSkywalker Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Ja bym jakoś specjalnie nie szalał ze szprychami - u mnie w dwóch serwisach składają koła na "tanich i dobrych" szprychach CN Spoke za 1,2-1,5zł za sztukę i z kołami nie ma problemu.
Arni220 Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Opinie jednak o tych szprychach są mocno podzielone. Generalnie też bym nie szalał, a wybór padł by u mnie na Sapima Race, a jak by weszły w piastę to mocniejsze zdaje się że są Force 2,18mm przy łbie.
vdcmike Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Sporo ludzi plecie te obręcze na DT Competition, dają gwarancję na koła pod 130kg.
MikeSkywalker Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Generalnie też bym nie szalał, a wybór padł by u mnie na Sapima Race W jednym lepszym kole dali mi jakieś Sapimy właśnie, możliwe że ten model nawet. Płaciłem koło 1,7 za sztukę.
Arni220 Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 To nie Race, bo te kosztują ok. 3,50szt. Pewnie zwykłe, niecieniowane 2mm, a wbrew pozorom te niecieniowane mają mniejszą wytrzymałość niż cieniowane na 1.8, a i chyba także 1.65
Michal_L Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Jak juz temat piasty. Czy piasty novatek sa pod centerlock badz innej marki? Moze macie jakies propozycje do 350zl za piaste przod i tyl na centerlock?
MikeSkywalker Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 771/772 są w wersji pod centerlock ale komplet to 450 zł. Jeśli interesują Cię inne piasty to sugerowałbym nowy temat.
Arni220 Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Ale generalnie to co za różnica czy CL czy 6ś?
Michal_L Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Bo juz mam tarcze na cl. Pozatym jakos bardziej mi sie podobaja na cl.
misiojedzie Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 W sensie kupiłeś sobie nowe tarcze CL a teraz szukasz piast czy po prostu miałeś już takie i nie chcesz się rozstawać z tym rodzajem montażu? Z jednym się zgodzę, montaż/demontaż tarcz na CL jest bardzo szybki i nie trzeba się bawić tak jak z tymi śrubeczkami ale pod 6 śrub masz dużo większy wybór i tarcz i piast
Michal_L Napisano 10 Stycznia 2017 Napisano 10 Stycznia 2017 Bo planuje (nie wiem kiedy ale max do końca tego roku) przesiąść się na 27,5. Aktualnie mam slx m665 (super piasty polecam) ale pomyślałem sobie skoro tak zachwalają te piasty na maszynówkach to może bym kupił takowe. Ale nie chce rezygnować z CL z powodu że skoda robić sobie koszta skoro już mam no i podoba mi się tarcza na alu pająku (mam teraz tarcze SLX SM-RT64 ale najlepiej podoba mi się tarcza XTR SM-RT97)
misiojedzie Napisano 12 Stycznia 2017 Napisano 12 Stycznia 2017 Długo już jeździsz na tych slx'ach? jeżeli nie lub tak ale piasta działa poprawnie to może się wstrzymaj i kup nową jak ta się rozleci od siebie powiem że kupiłem novateca 042 dużo wcześniej niż planowałem, a właśnie dlatego że rozleciała mi się piasta SLX FH-M675 (moim zdaniem gówno jakich mało).
Michal_L Napisano 12 Stycznia 2017 Napisano 12 Stycznia 2017 Na tych slx smigam juz okolo 5-6lat. Wolal bym by jeszcze pochodzily bo tak bym jeszcze sprzedal cale kola i troche zl odzyskal.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.