Skocz do zawartości

[trasa] Wypad na lotnisko

lessero

Rekomendowane odpowiedzi

:P Trzymajcie kciuki. W niedzielę chyba o 7.00 wsiadam na wielocypeda i "mkne" przed siebie ze stateczną turystyczną predkością średnią 17 - 18 km/h z Lędzin do Balic i nazot. Pogoda ma być piękna więc na samą myśl jestem posikany z radości. Jak ktoś ma ochotę to zapraszam... Trasa drogami leśnymi i totalnymi wsiami - szutry lasy 50% asfalt lokalny i II III kat 50%

Trasa ok. 150 km 8 - 9 godz jazdy ok. 2 godz. postojów :D

Lędziny-Jeleń-Chrzanów-Bolęcin-Nieporaz-Grójec-Zalas-Czułów-Mników-Morawica-Aleksandrowice-Balice

Balice-wjazd na północ na czerwony szlak rowerowy i het, het lasami Tenczyńkiego parku do Rudna- lasem na Piachy- Chrzanów- Chełm śl. - Lędziny

No i potem moczenie d..y w rumianku :P

No i zrobione...

Wyjazd o 7.10 przyjazd o 17.15

DST 139.58 km

Czas kręcenia 8:10:22 a co z tego wynika AVS 17.2 km/h :) buuuuu cianiaż

uwagi do trasy: bombowa - mały ruch przy względnie dobrej nawierzchni, dodatkową atrakcją są nisko latające samoloty i punkty obserwacyjne na lotnisko; no i jak to w Małopolsce pod góre i z góry, pod góre i z góry... =>ALE<= początek czerwonego szlaku w Balicach jest delikatnie kiepski. ostre podjazdy po kamieniach i po trawie (drogi gruntowe kat. rolniczej) z moim bydlęciem było ciężko i tam też straciłem na średniej (do Balic było 63,3km z AVS 18,6 km/h) Ale od miejcowości pt. Brzoskwinia, ameryka panie - asfaltowe drogi rowerowe albo z równego ubitego klińcu i to przez las!

Polecam.

Trasy w tym rejonie rozrysowane na mapie pt. "Pierścień Jurajski" wyd. Mapy ścienne Beata Piętka

Akurat mam rodzine w tamtych okolicach a konkretnie niedaleko ruin zamku Tęczyńskiego. Tereny do jazdy wyśmienite nie to co u nos na Śląsku. W wakacje zjeździlem tamte okolice do bólu, wrażenia niesamowite. Zachęcać do odwiedzin nie trzeba bo to Jura!! Pozatym na tamtych drogach zwykle jest mały ruch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...