arecki1338 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Witam, Mam pewien problem z hamulcem m395 i manetka bl-m395. urawlem i caly olej wylecial. w tej chwili zrobilem wszystko na nowo, i mam problem z olejem. W jaki sposob je odpowietrzyc? Moze jakis link znacie, gdzie to jest rozpisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Warto dodać, że na filmiku jest pokazany M445. Różni się śrubką odpowietrzającą zacisk. W M395 jest na imbus ( przy miejscu na wężyk ), a w M445 na klucz ósemke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Kup strzykawki 10-20 ml, rurkę elastyczną i olej, reszta na filmikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki1338 Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Dzieki za zdzew. rurke,strzykawke i olej mam. reszte wyciagne z filmiku. Dzieki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Pamiętaj żeby wyjąć klocki i wstawić blokery i zresetować tłoczki ( czyli wepchnąć do końca) Edytowane 23 Grudnia 2016 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Jeżeli kupowałeś hamulec we własnym zakresie to na bank masz blokade do odpowietrzania polecam zestaw 4yourbike świetna jakość wykonania i działanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Świetna jakość wykonania? A co tam ma być takiego świetnego? 2 strzykawki i rurka= 3 zł. Olej Shimano 100ml na Allegro z przesyłką 16,5 zł. Czyli łącznie niecałe 20 zł za to samo + większą ilość oleju. Ja jestem zwolennikiem rozwiązań dostosowanych do roweru, ale takie zestawy to jest zwykłe wywalanie kasy w błoto. Powiem więcej, Shimano nie ma oficjalnego zestawu a jedynie lejek który kosztuje około 15 zł. Więc nawet dodając lejek to nie wyjdzie nam cena tego "wspaniałego" zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Świetna jakość wykonania? A co tam ma być takiego świetnego? 2 strzykawki i rurka= 3 zł. Olej Shimano 100ml na Allegro z przesyłką 16,5 zł. Czyli łącznie niecałe 20 zł za to samo + większą ilość oleju. Ja jestem zwolennikiem rozwiązań dostosowanych do roweru, ale takie zestawy to jest zwykłe wywalanie kasy w błoto. Powiem więcej, Shimano nie ma oficjalnego zestawu a jedynie lejek który kosztuje około 15 zł. Więc nawet dodając lejek to nie wyjdzie nam cena tego "wspaniałego" zestawu. Dokładnie jak piszesz. Ja też jakiś czas temu odpowietrzałem oba hamulce pierwszy raz w życiu i robiłem to zwykłymi strzykawkami z apteki oraz gumową rurką ze sklepu motoryzacyjnego. Wszystko poszło bardzo sprawnie bez żadnych niespodzianek, trzeba tylko dobrać odpowiednią średnicę rurki, żeby ciasno siedziała na strzykawce i zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Ja to kupiłem za 28zł więc samoróbka z olejem niewiele taniej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Jak kupiłeś za 28 zł to jeszcze jako tako, chociaż do pełnego przelania może być mało oleju jak się robi pierwszy raz, ale za 50 zł nie ma to żadnego sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki1338 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Filmik obejrzany, wszystko wydaje sie proste. Tylko jakos nie moge tego dopasowac do mojego zacisku. Zalaczam zdjecia. Ktora to sruba odpowietrzajaca? bo ta, na ktora zakladam wezyk nie za bardzo ma opcje odkrecania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Zaznaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki1338 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 aa, tu sie schowala, dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Świetna jakość wykonania? A co tam ma być takiego świetnego? 2 strzykawki i rurka= 3 zł. Olej Shimano 100ml na Allegro z przesyłką 16,5 zł. Czyli łącznie niecałe 20 zł za to samo + większą ilość oleju. Ja jestem zwolennikiem rozwiązań dostosowanych do roweru, ale takie zestawy to jest zwykłe wywalanie kasy w błoto. Powiem więcej, Shimano nie ma oficjalnego zestawu a jedynie lejek który kosztuje około 15 zł. Więc nawet dodając lejek to nie wyjdzie nam cena tego "wspaniałego" zestawu. Shimano posiada dwa zestawy do odpowietrzania. Oprócz tego możesz kupić też sam lejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Rzeczywiście, tu mnie masz Patrząc na cenę, czy one są zrobione z jakiegoś plastiku specjalnie opracowanego w NASA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Nie, ale mają bardzo przydatną klamrę która bardzo skutecznie zaciska wężyk na odpowietrzniku. Bardzo ułatwiający odpowietrzanie drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 No tak, to akurat jest zaleta, co nie zmienia faktu że na polskie warunki cena jest z kosmosu. No ale nie ma o czym gadać, ktoś ma kasę to kupi a jak nie to też sobie da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi