masti Napisano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Czy jest mozliwosc zrobienia blokady xcr z manetki ? Czy mozna to samemu zrobic ?? Czy tylko fabrycznie robią takie blokady ? Troche by było wygodniejsze z manetki blokowac niz zatrzymywac się i przełączać ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Po co się zatrzymywać? Blokadę hydrauliczną można włączać w każdej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Czy jest mozliwosc zrobienia blokady xcr z manetki ? Czy mozna to samemu zrobic ?? Czy tylko fabrycznie robią takie blokady ? Troche by było wygodniejsze z manetki blokowac niz zatrzymywac się i przełączać ręcznie. Jak chcesz, to Ci mogę sprzedać swojego XCR'a z blokadą z kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Da się zrobić samemu. Trzeba wymienić tłumik i dokupić manetkę z linką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Czyli ogólnie nanetka, kartridż, mechanizm blokady - koszt nowych produktów to ok 300zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masti Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Jak chcesz, to Ci mogę sprzedać swojego XCR'a z blokadą z kierownicy. Jakie koszta ? Po co się zatrzymywać? Blokadę hydrauliczną można włączać w każdej chwili.Jaką blokade hydrauliczną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Kazda blokada hydrauliczna działa na postoju jak także podczas jazdy lecz przy blokadzie na manetkę zawsze masz wygodniej i bezpieczniej Pod jaki rozmiar koła masz swój amortyzator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Jakie koszta ? Suntour XCR RL 32, 27,5", kupiony z rowerem w marcu tego roku. Nie mam pojęcia ile może być wart. 250 zł? Może ACTIVIA, jako specjalista od Suntour'a, będzie w stanie wycenić. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masti Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Kazda blokada hydrauliczna działa na postoju jak także podczas jazdy lecz przy blokadzie na manetkę zawsze masz wygodniej i bezpieczniej Pod jaki rozmiar koła masz swój amortyzator ? 26"koła TheJW Jaka dł. rury sterowej ? Jaki skok ? Edytowane 22 Grudnia 2016 przez masti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Skok 100 mm, rury nie mierzyłem, bo nie było potrzeby ściągania widelca póki co. Raczej fabryczna długość. Kolor czarny mat, czerwone naklejki. Tylko jak pisałem - mam kola 27,5", nie wiem, czy nadaje się do 26". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Kartridz z 27,5 i 29 jest za długi w porównaniu do koła 26" przez co zakładając kartridż z 27,5 na amorek 26" spowoduje mu zmniejszenie ugięcia - wykorzystania tego pełnego skoku. Po spuszczeniu powietrzu to ok. 3cm będzie odstawał od korony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masti Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Wejdzie na pewno. Hamulce tarczowe ? Kartridz z 27,5 i 29 jest za długi w porównaniu do koła 26" przez co zakładając kartridż z 27,5 na amorek 26" spowoduje mu zmniejszenie ugięcia - wykorzystania tego pełnego skoku. Po spuszczeniu powietrzu to ok. 3cm będzie odstawał od koronyNo ame ja nie chce wymieniać samego kArtridz tylko cale widelki. Wiec chyba wcisne koło 26" do amora 27,5". Mialem amora od 28" trekinga i normalnie wchodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Przecież Ci się przód roweru uniesie - lekko, bo lekko, ale uniesie. Jak masz niebieskie pokrętło od blokady to masz blokadę hydrauliczną i nie musisz się zatrzymywać żeby nią operować - co to byłaby za jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masti Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Aha. No to nie wiedzialem z tym niebieskim pokretłem. No tak troche sie uniesie ale to zapewne duzej roznicy nie zrobi. Chodzi i czystą amatorską jazde. Ewentualnie jakies maratony mtb dla rozrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Wejdzie na pewno. Hamulce tarczowe ? No ame ja nie chce wymieniać samego kArtridz tylko cale widelki. Wiec chyba wcisne koło 26" do amora 27,5". Mialem amora od 28" trekinga i normalnie wchodziło. To tak. Myslałem że chcesz kartridż wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi