Antaro Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 Cześć. Wiem o istnieniu jednego punktu przy stacji beznynowej. Przystanek przy dywizjonu 303. Jest tam taki "punkt" rowerowy gdzie mozna min. umyć rower ze szlaufa przy niezbyt wysokim cisnieniu. Niestety jest grudzien i dzis jak tam podjechałem okazało sie ze wodę zamknęli bo mrozy... Pytam sie wiec czy znacie jakies miejsca gdzie mozna rower na szybko spłukac wodą po ciezkiej wycieczce. Dzis byłem w kampinosie i rower był tak zabłocony i zapiaszczony ze az sie płakac chciało Po tego typu wycieczkach zanim rower wprowadze do mieszkania chciałbym go wczesniej chociaz pobieżnie spłukac wodą. PS: zalezy mi na szybkosci, nie chce mi sie wychodzic z bloku z kubłem wody, gabką i sie bawić w mycie przy temp. bliskiej zeru. Po szybkim przemyciu roweru na myjni, zadbam o niego dokladnie w domu (smarowanie itp). Najbardziej zalezy mi na oplukaniu okolic przerzutki tylnej/piasty + przód/korba. Myjka wysokocisnieniową boję sie myć rower.
Gość Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 Nie ma sie co bac, ja myje juz od lat na cisnieniowych i nie mam problemow, jakichkolwiek, tylko z głowa, nie psikam uporczywie w stery, mufe, osie. I nie robie tego dlugo, za 2pln zdemineralizowana. I nic sie nie dzieje z moimi rowerami.
seczuan Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 na stacjach benzynowych gdzie mają myjnie szczotkową maja też szlauf by opłukać samochód (przynajmniej na shellu tak jest)
Antaro Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Napisano 19 Grudnia 2016 Hmm, moze zaryzykuje. Czy jest mozliwosc ustawienia cisnienia ? Jesli nie to chyba najrozsadniej stanac ze 2-3m od roweru zeby nei był to jakis bardzo mocny strumien. Za te 2zł ile czasu mozna myć rower ? Przyznaje ze nigdy nie miałem stycznosci z takimi myjkami na stacjach, stad moje pytania.
Gość Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 W zaleznosci od myjni, chyba juz malo gdzie w Waw 1pln to jedna minuta, a może nigdzie. Raczej teraz 1pln to 40-45sek. Bez jajec z tymi 2-3 metrami. ja w jednej rece trzymam myjke w drugiej rower i jade z koksem. MOze jakbym mial Di2 to bym sie cackal. Ale nie mam i sie nei przejmuje.
Gość Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 Często też jest tak że jak nie naciśniesz "spustu" to woda leci z dużo niższym ciśnieniem. Albo kup sobie opryskiwacz ciśnieniowy, ja mam taki 5l i daje radę, chociaż nie wiem czy po ciężkim błocie opłuczesz.
siimon Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 Na końcu Górczewskiej naprzeciwko Decathlonu masz myjnie. Łożyska nie są z cukru. Opcjonalnie masz tam też szczotkę. Ja zazwyczaj myję za 2zl. Robię to regularnie i od 4 lat wymieniłem jedynie suport 2 razy zawsze po gliniastych maratonach nigdy po myjce.
Antaro Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Napisano 19 Grudnia 2016 Dzieki, najblizej bede miał myjnie na tyłach Tesco przy Górczewskiej. Jutro tam podjade i wypróbuje.
Root Admin Mieciu Napisano 19 Grudnia 2016 Root Admin Napisano 19 Grudnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.