Skocz do zawartości

[rama] jaka do 3000 zł ? full

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

No tak :wallbash: Zapomnialem dodac ze chodzi mi oczywiscie o X1 z przekonstruowana rama i tlumikiem umieszczonym pionowo - czyli 2009.

Jedyny powazny zarzut brytyjskich testerow to niski, statyczny suport - 12.75 cala, po naszemu 32.4cm - co oczywiscie poprawia trakcje - niski srodek ciezkosci - ale na wyboistych i kamienistych trasach wzrasta niepomiernie ryzyko wywalenia pedalcem w glazik lub inszy pieniek ;)

OSTRO!

I.

Napisano
Klaniam,

No tak :wallbash: Zapomnialem dodac ze chodzi mi oczywiscie o X1 z przekonstruowana rama i tlumikiem umieszczonym pionowo - czyli 2009.

Jedyny powazny zarzut brytyjskich testerow to niski, statyczny suport - 12.75 cala, po naszemu 32.4cm - co oczywiscie poprawia trakcje - niski srodek ciezkosci - ale na wyboistych i kamienistych trasach wzrasta niepomiernie ryzyko ywalenia pedalcem w glazik lub inszy pieniek ;)

OSTRO!

I.

Dokładnie, w wersji 2008 jest to samo. Pedały bardzo lubią przeorać ziemię pod uprawę lub pogłaskać kamień. Nie jest to bardzo denerwujące i po kilku razach można już tego skutecznie unikać, ale faktycznie zaobserwowałem takie zjawisko, szczególnie widoczne podczas jazdy w tzw. rynnie.

Gość R3surrection
Napisano

a ja zawsze kłody przeskakuję ;) swoją drogą tak pokrzywiłem ubjaki stare

Napisano
a ja zawsze kłody przeskakuję ;) swoją drogą tak pokrzywiłem ubjaki stare

Swoją drogą ja tak właśnie skrzywiłem blat Race Face. Próbując przejechać przez kłodę zahaczyłem o nią blatem, zostawiając na drzewie ładne rozcięcie, blat naprostowałem młotkiem.

R3surrection-ramy idealnej nie znajdziesz, najważniejsze to dobrać skok i geometrię do swoich potrzeb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...