Ogór Napisano 28 Września 2006 Autor Napisano 28 Września 2006 nie daje mi spokoju wizja w ktorej pan z dc oznajmil mi ze rama to nieudany prototyp tak w skrocie
Alvaren Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 Ten topic jest wnerwiający, może ktoś pogada o ramach a nie o tym z jakich koleś dropów skacze. Wiadomo że się trzepnął i w życiu nie widział 10m dropa. Ja polecam CC z 2006r. ramka ceniona w Europie. Była na paru targach np. (Garda) i każdy się ją zachwycał. Nie będe się rozwijał o tej ramie po prostu wiem z pewnego źródła że to porządna ramcia. Poza tym jest tańsza niż inne ramy do fr czy dh. Sam skłaniam się ku DC tylko że Tośce.....
Ogór Napisano 29 Września 2006 Autor Napisano 29 Września 2006 Ten topic jest wnerwiający, może ktoś pogada o ramach a nie o tym z jakich koleś dropów skacze. Wiadomo że się trzepnął i w życiu nie widział 10m dropa. Ja polecam CC z 2006r. ramka ceniona w Europie. Była na paru targach np. (Garda) i każdy się ją zachwycał. Nie będe się rozwijał o tej ramie po prostu wiem z pewnego źródła że to porządna ramcia. Poza tym jest tańsza niż inne ramy do fr czy dh. Sam skłaniam się ku DC tylko że Tośce..... brawa dla kolegi ze jako jedyny sie wypowiedzial nareszcie na temat ramki pozdro teraz jastepnie prosze
bendus Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 brawa dla kolegi ze jako jedyny sie wypowiedzial nareszcie na temat ramki Jeśli czytałbyś dokładnie, to zauważyłbyś, że jednak przewijały się po drodze propozycje. Inna sprawa, że za 3 kafle to, jak napisałem, po prostu nie masz za bardzo wyboru i DC CC jest jedyną możliwością (na allegro ca. 3.1kpln z tylną piastą). Inne pancerne ramy kosztują dużo więcej (od 4k w górę niestety). Możesz oczywiście kupić używkę, ale osobiście odradzam. No chyba, że znasz historię ramy, ufasz sprzedającemu itp. Jeśli używkę, to można Cannondale Gemini, choć to nie jest ramka do ciągłego dropowania, a raczej ścigacz do DH (a to wbrew pozorom jest różnica). Trafiają się używki Scott High Octane, czy jakieś inne egzotyczne konstrukcje, ale nie przebiją one oferty, jaką jest nowa rama z gwarancją. Zwłaszcza przy zastosowaniach generujących spore ryzyko uszkodzenia.
bartekgib Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Ale nie mieszajmy chłopakowi w głowie. Jeżeli większość osób jest za DC CC to będzie dla niego najlepszy wybór. Pozdrawiam !
Alvaren Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Nie pchałbym się w używkę nawet jeśli będzie wyglądała na nówkę nigdy nie wiesz co może być z nią nie tak.
Ogór Napisano 16 Listopada 2006 Autor Napisano 16 Listopada 2006 ma ktos moze nr bb gdzie bylo testowane cane 2006 ? jak tak niech sie ktos zglosci do mnie na gg 4790100 pozdro
Biera Napisano 16 Listopada 2006 Napisano 16 Listopada 2006 A może tą ramkę?: http://allegro.pl/item142383280_super_dc_c...ci_polecam.html fajowa rama nie pozalujesz !! pozdrawiam w razie kontaktu pisz do sprzedającego 4790100 (no dobra dobra już sobie nie szydzę)
ragnarson Napisano 16 Listopada 2006 Napisano 16 Listopada 2006 Wg., mnie do 3tyś, to raczej dobrego fula nie kupisz chyba, że faktycznie trochę dołożysz i wybierzesz coś z nowej kolekcji DC, ale skoro masz Cane corso, spróbuj poszukać mnie znanych marek w Polsce np, Canyon niemiecki robią niezłe ramy w dobrych cenach>
Putek Napisano 16 Listopada 2006 Napisano 16 Listopada 2006 Biera, ten CC to ramka Ogóra która wystawił na allegro
kordzio Napisano 16 Listopada 2006 Napisano 16 Listopada 2006 Putek, o to właśnie chodziło, to taki żaaaaaaaart.... Ja mam skan BA w którym był test CC 2006, a w bB to o ile się nie myle nie testowali... Pzdr!
Biera Napisano 16 Listopada 2006 Napisano 16 Listopada 2006 dokładnie, jak już kordzio zauważył to był taki joke:) nawet polecanie jej skopiowałem z wątku o kupnie ramki do enduro:)
Ślawus Napisano 16 Listopada 2006 Napisano 16 Listopada 2006 nie podoba mi się to w jaki sposób jest prowadzona dyskusja w tym temacie. KONIEC OT!!! każdy post pod tym nie wnoszący nic do tematu to 10% do poziomu ostrzeżenia..... pozdrawiam
Ogór Napisano 16 Listopada 2006 Autor Napisano 16 Listopada 2006 nie podoba mi się to w jaki sposób jest prowadzona dyskusja w tym temacie. KONIEC OT!!! każdy post pod tym nie wnoszący nic do tematu to 10% do poziomu ostrzeżenia..... pozdrawiam dziekuje Putek, o to właśnie chodziło, to taki żaaaaaaaart.... Ja mam skan BA w którym był test CC 2006, a w bB to o ile się nie myle nie testowali... Pzdr! moglbys wyslac mi tylko ten CC 2006 ? jak tak bylbym pgromnie wdzieczny na bogor@tlen.pl - dziekuje i pozdrawiam ...
Gość R3surrection Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 Witam, na razie obadałem i wychodzi tak Rocky mountain element 70 + rp23 5000zł- za drogo giant anthem rp2 3400 myślę że do negocjacji bo nie zejdzie im raczej rozmiar xl jakieś cuby ams za 2000zł bez dampera na allegro? nie jeździłem ktoś coś powie? sprzęt tylko na gwarancji może być lekko używany. Skok 90-120 waga najlepiej 2.5kg max 3 gdyby było warto dla osoby 1.9metra i 90kg do ostrej jazdy ale bez skoków
miskov17 Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 Miałem Cuba XMS'a, z tego co podają katalogi wychodzi na to, że system zawieszenia jest ten sam. Ogólnie rzecz biorąc sztywna nie była, a z podstawowym tłumikiem (czy. SR Epicon) zawieszenie pracowało słabo. Czyli albo komfortowo i ogroomne bujanie albo twardo i w miarę efektywnie. Zapewne Foxiarz poprawiłby znacznie pracę zawieszenia ale...na gdybaniu się skończyło bo przesiadłem się na ht Bierz Anthema, w tej cenie chyba najlepszy wybór lub poluj na GT Marathon z ID.
Rulez Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 Ja bym nie kombinował, tylko brał Anthema, albo Trance jeśli dostępny.
Gość R3surrection Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 ale 3400 z rp2? wydaje się to przynajmniej drogo?
Gość R3surrection Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 jechałem na nim i żadnej rewelki ot fajny full.
Rulez Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 A porównałeś go bezpośrednio w terenie na tej samej trasie z innym fullem (tzn. prowadzenie, sprawnoć napędu, sprawność na podjeździe) bo bez tego to chyba trudno o ocenę
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Lipca 2009 Mod Team Napisano 24 Lipca 2009 Klaniam, Dodajmy ze Anthem X1 zostal wybrany rowerem roku przez WMB w JuKejowie... OSTRO! I.
Gość R3surrection Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 1 wrażenie --- buja hmm no po lesie mi nie dadzą bo to nie testówka
Kubus18 Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 Anthem jest dobry do XC/Maraton. Jest piekielnie szybki, wąskie ścieżki, dukty, singletracki jedzie się jak po sznurku. Do góry wspina się jak kozica, kamienie, korzenie wszystko prawidłowo wybiera. Wg. mnie to świetna rama na trudne maratony i wieloetapówki, zapewnia super komfort, odpoczynek dla kręgosłupa i tyłka i minimalne bujanie przy wyłączonej całkowicie platformie. W jeździe po Krakowie/Jurze/Dolinkach/maratonach wystarcza mi w 100%. Jednak na tym kończą się jego zalety. W górach zawieszenie po prostu ma za mało skoku, nie dobija ale jest twardo. Rebie ustawionej na 85 mm szybko kończy się skok i wzrasta progresja. Rama jest stosunkowo długo, co w połączeniu z mostkiem na zero, prostej kierownicy, rogami itd. daje geometrie iście wyścigową. Ja osobiście dodałem podkładki pod mostek i odwróciłem mostek jako że barki takiej pozycji po prostu nie wytrzymywały, było jak na typowej wyścigówce, prawie się leżało, co po 100 km dawało o sobie znać. Za to wspinał się tam gdzie większość mtb kolegów odlatywała do tyłu, teraz wspina się tylko tam gdzie większość mtb. Pod bardziej stromy podjazd i tak lepiej podejść. A i obręcz barkowa jest zadowolona. Lakier jest bardzo dobry, nie rysuje się od byle badyla, niestety u mnie tylne widły już są poharatane zakleszczonym łańcuchem(było go trzeba wyrywać..) i upadkiem dwa razy na jak ja to mówię Rock Garden, czyli po prostu drogę ułożoną ze sporych telewizorów(została szrama na 10 cm i praktycznie gołe aluminium). Reasumując, ramę mogę jak najbardziej polecić, chyba że planujesz jazdę w górach, to zwiększ skok. Kolega kupił ostatnio w Secesji w Krakowie bardzo fajnego Ghosta AMR(120 mm skoku) z tłumikiem Manitou SPV za jakieś 2200. Warto szukać. Co do bujania, zależy ile napompujesz i jak ustawisz tłumik. Z autopsji wiem iż 4-zawiasy z Horstem bujają bardziej(uwagi kolegów jadących obok) P.S.Zapomniałbym o najważniejszym. Mam ramę z 2008 czyli 90 mm skoku. Wg. mnie Giant dobrze zrobił zwiększając skok w wersji 2009 na 100mm, rower stał się bardziej uniwersalny. Sam się kłócę ze soba czy zmienić skok reby na 100 mm kosztem geometrii :F
Rulez Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 Dlatego polecałem Trance, ale ten opis jest rzeczowy, i wiele mówi o rowerze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.