szakq Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 albo myslisz pojecia i nie wiesz co to jest drop ale skonczmy OT i wrocmy do tematu ramy moze....
Żbik Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Nie mówiąc już, że swoje "10 metrowe dropy" skaczesz bez kasku i ochraniaczy... Gratuluję inteligencji...
Ogór Napisano 25 Września 2006 Autor Napisano 25 Września 2006 Nie mówiąc już, że swoje "10 metrowe dropy" skaczesz bez kasku i ochraniaczy... Gratuluję inteligencji... dziekuje ale to stwierdzenie chyba nie do mnie bo kask mam i ochraniacze rowniez a moze sie ktos wypowiedziec na temat authora azone ?? :> i czy caly rower jest wart 4000 zł :>
Feno Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Ogór Skoro twoja fota na pinkbike'u, na której ledwo odrywasz się od ziemi, jest podpisana "I can Fly", to jestem w stanie i uwierzyć w 10 metrowe dropy ;- ) Koniec mojego OT
bartekgib Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Cane Corso - ale uważaj na monotwane w tej ramie ogrinalne dampery, bo nie zawsze są dobrej jakosci ( oczywiście jakości co do ceny ). Pozdrawiam !
wookie Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Jak seryjne ? Manitou Swineger 6-way czy Rocco sa kiepskie ? ;] Nie sprzedaja juz ich z tymi x-fusion
bendus Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 a moze sie ktos wypowiedziec na temat authora azone ?? :> i czy caly rower jest wart 4000 zł :> Konstrukcja jest kopią RB Bandit DH. Opinia o tych ramach (tzn. o Azone) jest raczej średnia z racji filigranowego wahacza, który miewa tendencję do sypania się. No i z DC CC na Azone'a z mniejszym skokiem się przesiadać? @wookie - Ogór Twoją ramą handluje? Bo fotki to stanowczo Twojego roweru zmieścił
kordzio Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Ja tylko dodam od siebie, że w ostatnim BA masz całkiem dobry test DC Cane Corso 2006. Pozdrawiam! PS. Z tego co wiem to Ogór się spyta, a jak przyjdzie co do czego to i tak kupi co mu się podoba (jeżeli to nieprawda to zwracam honor). Tak swoją drogą to kto z udzielających się ludzi jeździł na którejś z tych ram, testował je i może cos konstruktywnego powiedzieć?
wookie Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Tak moja CC i mojego roweru fotki. Ja juz ci pisalem , zamiana na azona to zamiana na gorsza rame na dodatek ze skokiem 130mm a przeciez chcial duzo wiekszy :]
Ogór Napisano 26 Września 2006 Autor Napisano 26 Września 2006 @wookie - Ogór Twoją ramą handluje? Bo fotki to stanowczo Twojego roweru zmieścił to jest fotka wookiego bo swojej nie mialem
szakq Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 oczywiscie napisales o tym w opisie i zmieniles uzytkowanie enduro na skakanie i dropy 10 metrowe?
Gavron Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Tak swoją drogą to kto z udzielających się ludzi jeździł na którejś z tych ram, testował je i może cos konstruktywnego powiedzieć? Ja miałem okazję przejechać się kilka razy na CC (+ swinger 6way) z Juniorem, i mogę powiedzieć że ramka jest niesamowicie zwrotna, aż sam byłem zaskoczony, bardzo ładnie pracuje tłumienie ze swingera, rowerek w locie się prostuje (po wybiciu koła same się ustawiają na tym samym poziomie - ciekawe uczucie ). Ponadto to czego ja nie poczułem (ze względu na to, że jeżdzę na sztywniaku), ale kumpel tak - wahacz jest bardzo sztywny bocznie no i zawiecha podobno pracuje jak VP3 Tyle.
Trin Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 dziekuje ale to stwierdzenie chyba nie do mnie bo kask mam i ochraniacze rowniez a moze sie ktos wypowiedziec na temat authora azone ?? :> i czy caly rower jest wart 4000 zł :> taki offtop .....Pytanie tylko gdzie: http://photo.pinkbike.com/photo/861/pbpic861610.jpg
Ogór Napisano 26 Września 2006 Autor Napisano 26 Września 2006 oczywiscie napisales o tym w opisie i zmieniles uzytkowanie enduro na skakanie i dropy 10 metrowe? omg zalosne ... kupilem rame ale nie widzi mi sie i chce inna czy to az tak kur** dziwne :/ :/ :/ taki offtop .....Pytanie tylko gdzie: W D**** K**** to jest stare foto a jak ci cos nie pasuje to wsadz se w D*** swojego Author Basic'a i nie PIE**** bo mnie zaczynacie wkurzac :/ CHCE JAKAS FAJNA RAME DO 3 K czy nie umiecie napisac mi odp na moje bardzo skomplikowane pytanue ?????? ps. Przepraszam za slownictwo ale do tych ludzi juz nie mam slowa :/ :/ :glare: Ja miałem okazję przejechać się kilka razy na CC (+ swinger 6way) z Juniorem, i mogę powiedzieć że ramka jest niesamowicie zwrotna, aż sam byłem zaskoczony, bardzo ładnie pracuje tłumienie ze swingera, rowerek w locie się prostuje (po wybiciu koła same się ustawiają na tym samym poziomie - ciekawe uczucie ). Ponadto to czego ja nie poczułem (ze względu na to, że jeżdzę na sztywniaku), ale kumpel tak - wahacz jest bardzo sztywny bocznie no i zawiecha podobno pracuje jak VP3 Tyle. a ktory to cc ?
Feno Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Proszę, proszę, kto to się pojawił na forum Widać, że kontuzjowany, bo na forum siedzi ;- ) Kuruj się, kuruj...
bartekgib Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 O Cane Corso z 2006 jest bardzo duży opis w poprzednim bB. Pozdrawiam !
riker Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 10 metrowe uskoki i skoki wymagaja wielkiego napiecia........stad nerwy kolegi, wszak nie jest on "normalnym" rowerzysta....... ps. czekamy na filmy......
Ogór Napisano 27 Września 2006 Autor Napisano 27 Września 2006 10 metrowe uskoki i skoki wymagaja wielkiego napiecia........stad nerwy kolegi, wszak nie jest on "normalnym" rowerzysta....... ps. czekamy na filmy...... jak bede mial rower to dam wam filma :/ i sie odczepicie wreszcie !! omg to teraz mi powiedzcie cos o ramce Dangerous Mike FR 4.0 - czy warto?
wookie Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 czemu tych chcesz nawet ta cc zamienic na gorsza rame nie rozumiem nie , nie warto , sporo jest peknietych egz ( mocowanie dampera ) a sama praca ramy pozostawia wiele do zyczenia , to jest zwykly 1 zawias i ramka poki co nei warta tej ceny
bendus Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 A co złego jest w tym CC, że tak Ci nie odpowiada? Za 3kpln to w sumie wiele lepszych rzeczy nie znajdziesz chyba. No.. ewentualnie teraz zerknąłem na ride-zone.pl i tam mają promocję na Banshee Chaparral - 2990zł (cena bez dampera)...no i czy jeszcze ją mają w tej cenie, bo to trochę okazja mimo wszystko. No i nadal jest mniej skoku niż w CC i to nadal nie jest rama na te "10-metrowe dropy". Ale jeśli chodzi Ci o bajer, to tak. Bez wątpienia marka "Banshee" w oczy się rzuca.
Ogór Napisano 27 Września 2006 Autor Napisano 27 Września 2006 za CC chca 4000 okolo z 4 wayem ale to chyba za drogie :025:
bendus Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 Hmm.. Ktoś z Modów postanowił wyrzucić moje pytanie o wady, jakie wg. Ciebie ma Twój obecny CC. Wobec tego powtarzam je, ale tym razem wyjaśnię, że nie jest to zaczepka, bądź zalążek kolejnego OT. Liczę jedynie na to, że gdy poznamy te wady, będziemy mogli (My, forumowicze) zaproponować model ramy pozbawiony tychże.
Putek Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 Ogór możesz napisać po co zmieniasz ramę, bo ja od początku założenia tematu sie zastanawiam. Zrozumiał bym gdybys się przesiadał z sztywnej albo dużo gorszej, ale żeby wyrzucać pieniądze na nową rame praktycznie tą samą różniącą się tylko skokiem i sztywną osią to przesada...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.