Gość Adam Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Cześć. Szukam roweru do przejażdżek z dziećmi. W oko wpadły mi dwa modele. 1) - Beone ct02 - fajnie wygląda, chyba dobry osprzęt , brak badziewnego amortyzatora, cenowo też w miarę ok http://allegro.pl/rower-beone-trekking-miejski-holenderski-nowy-50-i6640499812.html acha, mają tez wersję na nexus8 trochę droższą 2) - Unibike Explorer - podoba mi się koncepcja trekkingowo/crossowej ramy na grubych oponach, polskiej produkcji, osprzęt gorszy chyba, amortyzator też raczej badziewny - mogło by go nie być , no i droższy około 500zł. Rowery użytkowane na asfalcie,kostce,ścieżkach parkowo leśnych, czasem polna droga. Mam koło 189cm, ważę jakąś 100wkę. Acha - beone ma rozmiar 57cm, unibike 21cali. Moglibyście mi coś doradzić w tej kwestii? Może coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamtulak Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Złożyłem sobie w zeszłym roku rower o podobnej budowie, ma nawet widelec sztywny zdemontowany z nowego BeOne CT02, osprzęt M510/521/570, czyli klasę lepszy i podstawowe piasty maszynowe Novatec, lepsze opony, ale bez bagażnika i osłony na łańcuch i koszto wało mnie to około 2400 pln Myślę, że BeOne jest w dobrej cenie, dziwi mnie tylko waga tego roweru 13,5kg. mój waży 11,1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FormickiBike Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Beone ct02 ma lepszy osprzęt, natomiast wizualnie bardziej przemawia do mnie Unibike Explorer, na którym też się nie zawiedziesz. Może najlepiej będzie jeżeli wsiądziesz zarówno na jeden jak i drugi, ocenisz ich wygodę i dopiero wtedy podejmiesz decyzję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Adam
Cześć. Szukam roweru do przejażdżek z dziećmi. W oko wpadły mi dwa modele.
1) - Beone ct02 - fajnie wygląda, chyba dobry osprzęt , brak badziewnego amortyzatora, cenowo też w miarę ok
http://allegro.pl/rower-beone-trekking-miejski-holenderski-nowy-50-i6640499812.html
acha, mają tez wersję na nexus8 trochę droższą
2) - Unibike Explorer - podoba mi się koncepcja trekkingowo/crossowej ramy na grubych oponach, polskiej produkcji,
osprzęt gorszy chyba, amortyzator też raczej badziewny - mogło by go nie być , no i droższy około 500zł.
Rowery użytkowane na asfalcie,kostce,ścieżkach parkowo leśnych, czasem polna droga.
Mam koło 189cm, ważę jakąś 100wkę. Acha - beone ma rozmiar 57cm, unibike 21cali.
Moglibyście mi coś doradzić w tej kwestii? Może coś podobnego?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.