wojtas7 Napisano 15 Grudnia 2016 Napisano 15 Grudnia 2016 Czy jest sens kupować obręcze WTB i35 27,5" i zakładać opony np Hans Dampf 2,35? Czy opona rozłoży się prawidłowo czy dużo lepszym wyborem będzie i29?
beskid Napisano 15 Grudnia 2016 Napisano 15 Grudnia 2016 Na pewno tak tylko raczej pod mleko a nie dętkę. Opona normalnie się ułoży i koło jako takie stanie się sporo masywniejsze.
wojtas7 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Napisano 16 Grudnia 2016 Oczywiście że pod mleko + hack norris. Są relacje że jest jak najbardziej OK, ale są też takie że opona staje się kwadratowa i boczne ścianki są bardziej narażone na uszkodzenia.
beskid Napisano 16 Grudnia 2016 Napisano 16 Grudnia 2016 Kwestia bocznych ścianek to już sprawa mieszanki. Przecież tak samo można napisać o mniejszej szerokości. Tak się składa, że mam porównanie najgorszej padliny Hansów i wersji jednej z najbardziej pancernych. Ta druga po porównywalnym przebiegu nie dość, że jest w połowie zużyta to nawet nie ma śladów po jakimkolwiek uszkodzeniu z boku. Osobiście gdybym składał koła od nowa pod mleko a nie dętkę to raczej na pewno na tych WTB Asym i35. Widziałem, liznąłem trochę jazdy i przekonuje mnie to.
modrzew Napisano 17 Grudnia 2016 Napisano 17 Grudnia 2016 A nie korci przy okazji spróbować opon 2.6-2.7”? Oczywiście o ile w ramę i wideł wejdą. Jak się bawić to się bawić, a cena chyba nie jest tu przeszkodą skoro myślisz o takich obręczach
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Grudnia 2016 Mod Team Napisano 17 Grudnia 2016 Słówko ostrzeżenia. Mam i35 (27.5) w Wyciorze. Zakładanie opony (Trailblazer TCS) na tę obręcz to jest poprostu droga przez mękę W życiu nie spotkałem się z tak ciasno pasowanym zestawem obręcz-opona. Długie, stalowe łyżki i worek przekleństw. Nie wiem czy opony innych producentów tez takiej "perswazji" wymagają. Z pozytywów, to oczywiscie zrobienie bezdętki na tak ciasnym pasowaniu jest bezproblemowe i wystarczy zwykła pompka podłogowa. Pompowanie jedna ręką Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.