Skocz do zawartości

[koła obręcze] wtb i35 jakie opony

wojtas7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jest sens kupować obręcze WTB i35 27,5" i zakładać opony np Hans Dampf 2,35? Czy opona rozłoży się prawidłowo czy dużo lepszym wyborem będzie i29?

Napisano

Oczywiście że pod mleko + hack norris. Są relacje że jest jak najbardziej OK, ale są też takie że opona staje się kwadratowa i boczne ścianki są bardziej narażone na uszkodzenia.

Napisano

Kwestia bocznych ścianek to już sprawa mieszanki. Przecież tak samo można napisać o mniejszej szerokości. Tak się składa, że mam porównanie najgorszej padliny Hansów i wersji jednej z najbardziej pancernych. Ta druga po porównywalnym przebiegu nie dość, że jest w połowie zużyta to nawet nie ma śladów po jakimkolwiek uszkodzeniu z boku. Osobiście gdybym składał koła od nowa pod mleko a nie dętkę to raczej na pewno na tych WTB Asym i35. Widziałem, liznąłem trochę jazdy i przekonuje mnie to. 

Napisano

A nie korci przy okazji spróbować opon 2.6-2.7”? Oczywiście o ile w ramę i wideł wejdą. Jak się bawić to się bawić, a cena chyba nie jest tu przeszkodą skoro myślisz o takich obręczach ;)

• Mod Team
Napisano

Słówko ostrzeżenia. Mam i35 (27.5) w Wyciorze. Zakładanie opony (Trailblazer TCS) na tę obręcz to jest poprostu droga przez mękę :yucky:

W życiu nie spotkałem się z tak ciasno pasowanym zestawem obręcz-opona. Długie, stalowe łyżki i worek przekleństw.

Nie wiem czy opony innych producentów tez takiej "perswazji" wymagają.

Z pozytywów, to oczywiscie zrobienie bezdętki na tak ciasnym pasowaniu jest bezproblemowe i wystarczy zwykła pompka podłogowa. Pompowanie jedna ręką :icon_cool:

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...