Skocz do zawartości

[Hamulec hydrauliczny] problem z wciśnięciem tłoczków

qbiks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj spotkał mnie taki problem.

Czas na zmiane okładzin z przodu więc takie zakupiłem jakie potrzebuje,i ok czas na montaż.

Oczywiście trzeba zacząć od rozepchania tłoczków,a tu nagle zonk.

Kiedy jednego wcisne to drugi się wysuwa, i na odwrót.

W taki sposób nie ma żadnego odstępu między wsadzonymi klockami,nie mówiąc nawet o wsadzeniu koła.

Zacisk to BR-M585.

Nie mam pojęcia co może być tego powodem.

Dodam że wakacje odpowietrzałem układ i teraz nie zauważylem objawów zapowietrzenia.

Sprawdziłem jak to jest z tyłu - i tłoczki normalnie się chowają.

Dzięki za każdą odpowiedź.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

okręć odpowietrznik na klamce i delikatnie wciskaj wtedy klocki, masz za dużo płynu

I rozumiem że nadmiar płynu wypłynie ze zbiorniczka i tłoczki się prawidlowo ułożą,czy tak? :D

Powitoł

Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem?

U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba.

Powitoł

Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem?

U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba.

No właśnie nie wiem jak to jest.. Sprawdziłem z ciekawosci tył. I jest to samo. Chociaż tył wogóle nie był odpowietrzany,a skuteczność od początku taka sama.

Powitoł

a pierwszy montaż był przez ciebie robiony czy juz taki kupiłeś ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...