qbiks Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Witam, dzisiaj spotkał mnie taki problem. Czas na zmiane okładzin z przodu więc takie zakupiłem jakie potrzebuje,i ok czas na montaż. Oczywiście trzeba zacząć od rozepchania tłoczków,a tu nagle zonk. Kiedy jednego wcisne to drugi się wysuwa, i na odwrót. W taki sposób nie ma żadnego odstępu między wsadzonymi klockami,nie mówiąc nawet o wsadzeniu koła. Zacisk to BR-M585. Nie mam pojęcia co może być tego powodem. Dodam że wakacje odpowietrzałem układ i teraz nie zauważylem objawów zapowietrzenia. Sprawdziłem jak to jest z tyłu - i tłoczki normalnie się chowają. Dzięki za każdą odpowiedź. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 okręć odpowietrznik na klamce i delikatnie wciskaj wtedy klocki, masz za dużo płynu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbiks Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 okręć odpowietrznik na klamce i delikatnie wciskaj wtedy klocki, masz za dużo płynuI rozumiem że nadmiar płynu wypłynie ze zbiorniczka i tłoczki się prawidlowo ułożą,czy tak? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 I rozumiem że nadmiar płynu wypłynie ze zbiorniczka i tłoczki się prawidlowo ułożą,czy tak? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem? U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbiks Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem? U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba. No właśnie nie wiem jak to jest.. Sprawdziłem z ciekawosci tył. I jest to samo. Chociaż tył wogóle nie był odpowietrzany,a skuteczność od początku taka sama. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Przy pierwszym montażu było OK a teraz zrobiło się za dużo płynu w układzie? Jakim cudem? U mnie było podobnie, ale podejrzewam, że hampel nałapał powietrza podczas zdzierania starych okładzin.Rozepchnąłem na siłę, ustawiłem zacisk, poobcierało na początku, po kilkunastominutowej jeździe ułożyło się wszystko i działa jak trzeba. a pierwszy montaż był przez ciebie robiony czy juz taki kupiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Powitoł Kupiłem używki z piszczącymi żywicznymi, wymieniłem bez problemu na metaliki, starłem je w rok z kawałkiem, wymieniłem z w/w problemami niedawno na metaliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkadaemiaStolarstwa Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Jak wymieniałeś okładziny to rower stał pionowo czy odwrócony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbiks Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Jak wymieniałeś okładziny to rower stał pionowo czy odwrócony ?Wisiał na stojaku Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkadaemiaStolarstwa Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 A to nie mam pomysłu :I, wiem że jak stawiałem swój do góry nogami to później przez pewien czas klamki i tłoczki były "gumowe". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.