tyr0x Napisano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Witam, Szukam dla siebie roweru już od dłuższego czasu ale oprócz Cube Acid nie widzę nic konkretnego z możliwością montażu bagażnika na tył, udźwig 20kg (fotelik dziecięcy, manele itp) także żadnego montaże na sztyce i tym podobne rzeczy. Sztywna oś bardzo mile widziana (w związku z waga i obciążeniem samego roweru jak i moją oraz częstym odpinaniem przedniego koła) , ale z tego co jedynie zauważyłem tylko kross b7/b8 mają jako taki osprzęt, ale nie mają otworów montażowych. Bardzo bym prosił o pomoc z wyborem czegoś sensownego za rozsądne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Bagażnik = turystyczny , sztywna oś = sportowy - te dwie rzeczy nie idą ze sobą w parze . Gniazda do montażu bagażnika mają ramy Unibike (sensownie prezentuje się Flite i a jeszcze lepiej wykraczający poza budżet Expert). Jeśli zależy ci na komforcie dziecka to nie fotelik na bagażnik tylko z mocowaniem na rurze podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Powitoł Sztywno i stalowo cię interesuje? Może takie coś? http://www.bike-project.pl/pl/p/MARIN-PINE-MOUNTAIN-1-M-Cr-Mo-27,5-/3631 Do czego poza wożeniem bambetli będziesz roweru używał? Stałem przed podobnym problemem i niestety do wożenia Córy w foteliku muszę utrzymywać stary rower na chodzie, bo w nowy ani nie ma mocowań pod bagaże, ani miejsca na mocowanie fotelika na rurze podsiodłowej. Na marginesie: dla komfortu malucha polecam sprężyste mocowanie na rurze podsiodłowej a nie na sztywno na bagażniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyr0x Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Dzięki, o Expert myślałem, ale po zdjęciach na ich stronie nie mogłem się doszukać mocowań. Cube i Expert podobna geometria, trochę lepsza na korzyść unibika. Marin to 27,5, ten model to prawie taki fatbike już moim zdaniem ;-) Roweru używam w terenie płaskim gdy jadę z córą na pokładzie, a lasy, tereny górzyste jak robię wypad bez pociechy, dość agresywnie trzeba przyznać. Fotelik rowerowy montuje oczywiście do rury podsiodłowej ale zabezpieczam go bagażnikiem, w moim przypadku to mus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Powitoł Plusy są zdecydowanie bliżej zwykłych opon niż fatów. Rower zdecydowanie wart uwagi jako rower wyprawowy, natomiast materiał ramy, sztywność i koła na pewno wymagają głębszego zastanowienia przed zakupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyr0x Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Rozważam jeszcze zakup roweru z czystą rura podsiodłową tzn. bez prowadzenia zew linki do przedniej przerzutki w tym miejscu. Dzięki temu mógłbym pozbyć się wymaganego bagażnika, czy możecie zaproponować coś sensownego?, może uda się tym sposobem pozbyć wymogu montażu bagażnika Z góry dzięki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi