Skocz do zawartości

[zegarek z gps] na rower i bieganie do 600 zł max.

Kuba01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Szukam takiego zegarka jak w temacie. Co bym chciał mieć:

* dobry GPS

* nawigacja nie jest konieczna, ale fajnie jak by była

* pulsometr 

* pomiar prędkości

* możliwość wgrania treningu na Stravę lub Endomondo wraz z zarysem mapy...

* pomiar kadencji lub też możliwość dodania przez czujniki tej funkcji

* rożnego rodzaju plany treningowe także mile widziane

Z góry dzięki za odp. 

Napisano

Jakiś czas miałem pożyczonego od kumpla garmina vivoactive.

Ogólnie z tańszych bardzo fajny sprzęt,nawet chwilami się zastanawiam czy nie kupić,ale pewnie i tak częściej bym używał telefonu z racji uniwersalności.

Gdybym miał wybierać w tym budżecie,raczej padło by na ww.

Napisano

Ja bym poszukał używanego Suunto Ambit 3 (lub Ambit 2 ) - w założonym budżecie da się takiego znaleźć w dobrym stanie . 
Ma wszsytko co chcesz - chociaż akurat eksport do Endomondo jest ciężki, do Stravy nie wiem - chyba lepiej.
Ambit3 współpracuje z czujnikami  Bluetooth Smart, a Ambit2 z czujnikami ANT+ , 
Bez problemu można znaleźć czujnik kadencji, prędkości, często w zestawie jest pas z czujnikiem tętna.

Napisano

W dniu 12.12.2016 o 20:22, Kuba01 napisał:
Ten garmin to poza moim budżetem.

W kilku miejscach widziałem po 600 pln,nawet w media były,ceny znam bo sam szukałem. 

Mowa o wersji z pasem ,a nie hr wbudowanym w zegarek.

Napisano

A nie używasz przy bieganiu smartfona??

Ja od 2 miesięcy zarówno na rowerze jak i innych aktywnościach treningowych używam zegarka Sigma RC MOVE :)

W kpl jest opaska na bluetooth i dongle usb do PC i uchwyt na rower. Super działa z dedykowana apka na IPhone (android pewnie też).

Koszt poniżej 500 a możliwości super. Gps zapisuje na tel. Programowanie treningów ( zwykle, złożone, interwały itd) przez zegarek i tel. Nawet sterowanie iPodem przez zegarek. I wiele wiele innych.

Ja sobie chwale.

Polecam.

Napisano

W dniu 12.12.2016 o 22:23, Przemcio napisał:
A nie używasz przy bieganiu smartfona??

Używam, ale często mi się zawiesza apka, albo gps rejestruje trasę tylko do połowy. 

Cytat
zerknij na tomtoma multisport

To już raczej stary produkt - ciężko dostępny w sklepach. Teraz zastępowany jest innymi modelami. Najtańsza wersja jaka widziałem to 620 zł bez HR, ta z cardio ponad 700 zł.

Cytat
W kilku miejscach widziałem po 600 pln,nawet w media były,ceny znam bo sam szukałe

Nigdzie nie widziałem za 600 zł. W MM jest za 100 zł więcej. 

Napisano

Ten polecany Polar M400 jest fajny tylko on nie obsługuje czujników związanych z rowerem ( kadencja i prędkość z koła ). Teraz Polar wypuścił nowy zegarek M200 z pomiarem tętna z nadgarstka.

Napisano

Vivoactive mozna trafic za ok 600pln ale nie mozna na nim planowac przez platforme garmin connect złożonych treningow. Za to kombinując z aplikacjami connect IQ mozna dolozyc prostą nawigację i wiele innych ciekawych funkcji. Połaczenie ze stravą czy endomondo bajecznie proste (łączysz konta z garmin connect i robie sie to automatycznie). Suunto ma chyba taki ficzer tylko ze stravą. Zawsze mozna uzyc alternetywy w formie https://tapiriik.com/

Napisano
  W dniu 13.12.2016 o 15:14, CentrumRowerowe.pl napisał:

za około 600 zł można też kupić zegarek Garmin Edge 25, on ma więcej funkcji związanych z mapami, ale mało do treningu.

Wg mojej wiedzy Edge 25 to nie zegarek tylko licznik rowerowy ;-) I nie ma w sobie nic co by go predestynowało do biegania - nawet nie da się ustawić typu treningu na bieg, więc rekomendacja marna...

Ogólnie to fajny sprzęt na rower, ale jak ktoś myśli o treningu z mocą to odpada, bo nie wspiera takich czujników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.