jmayday Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Cześć, zastanawiam się nad zakupem kurtki Merida. Pierwszy pytanie tyczy się rozmiaru. Mam 180 cm wzrostu, ważę 72 kg - kurtka nie powinna ani krótka ani za szeroka. Czy ktoś z Was posiada odzież Meridy i może doradzić rozmiar? Wg tabelki na stronie raddiscount byłby to rozmiar M (wzrost do 180 cm). Podejrzewam jednak, że jest to tabelka "generyczna" więc wolę się upewnić przynajmniej tutaj. Jacke Merida Team mit Kaputze, Raddiscount Online-Shop, der Fahrrad-Discounter in Deutschland Oczywiśćie, jeśli taka kurtka byłaby dostępna w PL to jeszcze lepiej (ja jednak nie znalazłem szukając na google). Drugie pytanie - czy mogę spodziewać się jakiejkolwiek oddychalności? Kurtka jest na wiosnę i późną jesień (wg opisu). Nie chciałbym, żeby powtórzył się problem moich aktualnych kurtek - mam jakiś noname z napisem "belowzero" (nazwa firmy) i co prawda nie przepuszcza wiatru ale jest cała mokra od wewnątrz. Trzecie pytanie - jak zwykle - alternatywy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ta kurtka to bardziej do łażenia niż jeżdżenia. Krój jest wybitnie nierowerowy. Odpuść sobie. Przyzwoita kurtka rowerowa jesień/zima musi mieć przedłużany tył i długie rękawy. Posiadać membranę na klacie i ramionach a plecy muszą być dobrze wentylowane (najlepiej bez membrany). Np: http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/24067,rogelli-bluza-trani-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dokładnie, to nie jest kurtka rowerowa. To jest kurtka z logo Merida w ktorej mozna ew jedzic na rowerze rekreacyjnie. Pisza że moze to byc w zimie wiatórka ale.... nawet wiatrówki kosztuja wiecej Klawiatura wszystko zniesie. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmayday Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Czy do tej kurtki można traktować model Hudson jako dopełnienie na deszczowe/wietrzne dni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.