Skocz do zawartości

[chwyty] czy istnieją takie rozmiary?

Kamilos92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema,

Planuję zakup porządnych chwytów, te które były od początku są już zdezelowane strasznie, trudność polega na tym, że kupiłem też rogi, a 99% chwytów jakie znajduje mają +/- 130mm, mnie interesują takie w rozmiarze 100-115mm. Zacząłem się zastanawiać czemu tak jest, jak ktoś może pomóc to bardzo proszę.

Napisano

Są Boplighty tak jak kolega wyżej pisze. 

Ewentualnie chyba Clark's oferuje takie długie pianki do cięcia.

• Mod Team
Napisano

Nie koniecznie chwyty masz zbyt krótkie. Przy gripshiftach ja mam 60 mm i jest wystarczają miejsca na mocne chwycenie kierownicy. Ponadto wszędzie jest blisko i nie muszę gonić rękoma dookoła kierownicy. Chwyty oczywiscie ścinałem z grubych ergonomicznych.

Napisano

Kazdemu inaczej bedzie wygodnie, ale ja mając rękę nie jakos ogromną potrzebuję minimum 90mm, więc przy takim ustawieniu musiałbym mieć dloń na manetce. No a jak dojdą rogi i klamka, to dłoń jest "zamknięta" i wtedy bałbym się już np. upadku. 

Napisano

Ja te 100-115mm potrzebuję z uwzględnieniem rogów i delikatnym zapasem, żeby nie mieć za dużo luzu, ale żeby nie było też za ciasno. Najwyżej znajdę jakieś fajne chwyty i dotnę. Dzięki wszystkim za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...